Forduló
4

„A nevem Loki. Szeretsz? Jó, maradj meg a fanfiction-ödnél. Mert itt durván nyomom. Ha szeretnéd tudni, honnan jöttem, milyen elvetemült és véres világból, akkor jó helyen kopogtatsz. Árulás, cselszövés, kivéreztetés? Csak szieszta után, addig ellopom valaki haját... Figyeljetek, ez a történet -ezen történetek nem finom füleknek valók. És nem azoknak, akik egy YA regényre számítanak. Ez mitológia. Mítoszok, amiket nemzedékeken át meséltek, és amiket most ti is megismerhettek, kissé regényes formában. Érződik belőle a fagyos, északi éjszakák emléke, szinte hallod, ahogy ezt emberek mesélik a tűz körül egymásnak - vad történetek, amik bizonyára feldobják a féléves teleket, de mai szemmel talán kicsit elrugaszkodottnak tűnhetnek - na de ízlések és pofonok. Főként inkább pofonok. Mi, istenek becsaphatunk, átverhetünk, vagy épp ámulatba ejthetünk, de az egyszer biztos, hogy emlékezni fogsz ránk.”

Azért volt jó olvasni, mert végül azt éreztem, műveltebb lettem az északi mítoszok terén. Az olvasását talán nem élveztem annyira, de.... na jó, ez most őszinte lesz. A legjobb része az volt, amikor közösen kritizáltuk a könyvet (egyikünknek sem lett a kedvence). Csapatépítő. :D


Bár a könyvnek nincs konkrét főhőse, ha lenne, se lennék. Szeretem a békés, nyugodt életemet, ahol nem ehet meg bármelyik pillanatban egy óriás, és a Ragnaröktől sem kell tartanom... szóval jó így, köszönöm.


Annak ajánlom, aki szereti a mítoszokat, szeretne jobban elmerülni bennük, és nem idegenkedik a modern stílustól. Az sem árt, ha van gyomra a durvasághoz.


Ne olvassa el, aki imádta a Marvel "Thor" féle Lokit és csak miatta veszi kézbe a könyvet (páran beleestünk ebbe a hibába). Csalódni fog.

Barátság
3
Bátorság
8
Önfeláldozás
2
Műveltség
6
Őszinteség
2
Elgondolkodtató történet
6
Erőszak
10
Izgalom
4
Mindennapi történet
2
Nevettem rajta
4
Szerelem
3
Sírtam rajta
2
Tetszett
3
Varázslatos történet
8