Forduló
4

Először megtanultultuk élvezni a gyerekkort Tóbival. Megtanultunk bízni, dönteni és megérteni dolgokat.

 

Aztán Baileyvel egy megtanultuk, mi az a hűség, kitartani egymás mellett még akkor is, ha úgy tűnik, minden kötél szakad. Rengeteg tapasztalatot szereztünk vele, amik nem csak egy kutyának, egy embernek is hasznára válhatnak.

 

Ellievel megtanultunk másokra gondolni, menteni, komolynak lenni.

 

Aztán Cimbiként visszatértünk oda, ahova kell, jókor voltunk jó helyen, és hiába hittük azt, hogy ez és ez az életünk értelme, a feladat, amiért újjászülettünk, de a végén természetesnek tűnt, mit kell tennünk.

Néha az élet nem arról szól, hogy játszunk, carpe diem habzsoljuk az élvezeteket. Néha csak arról szól, hogy megéljük a pillanatokat, és a végén ne érezzük úgy, hogy bármi is felesleges volt.

Azért volt jó olvasni, mert úgy éreztem, pont nekem való. Egyszerre nyugodt és izgalmas, nem unatkoztam közben. Nem éreztem úgy, hogy bárhova is sietnem kellene - ami például a buszmegállóban jelentett némi hátrányt -, hogy bármi is felesleges lenne. Az Egy kutya négy életét olvasni olyan volt, mint hazatérni, megtalálni a lelki békédet, vagy akár egy nyugodt zugot, ahol átgondolhatod a dolgokat.
Lennék a regényben főhős, mert megtalálni az igaz barátot, elveszteni aztán ismét visszakapni a legjobb dolog lehet a világon. Újra és újra tanulni akkor is, amikor másoknak már lejárt az ideje, esélyt kapni a hibák kijavítására vagy legalábbis megokulására.
Annak ajánlom, aki észrevétlenül akarja megtalálni önmagát, filozofálni, vagy egyszerűen csak nem egy ember, hanem egy másik élőlény szemével akarja látni a világot.
Ne olvassa el, aki nem a mélyreható gondolatok híve, aki nem hisz a nagyibb hatalmakban és az eleve elrendelés elvében. Ne olvassa el, aki nem akar másként tekinteni a világra, mint most.

Barátság
10
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
5
Őszinteség
10
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
1
Izgalom
6
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
1
Szerelem
3
Sírtam rajta
1
Tetszett
10
Varázslatos történet
10