Forduló
4

2104-et írunk. A Covenant gyarmatosító űrhajó – fedélzetén közel 2000 telepessel, 1000 embrióval és 15 gyarmatosítóval – az Origea-6 bolygó felé tart.

Egy kiszámíthatatlan csillagkitörés következtében a hajó megsérül. A károk javítása közben a legénységnek sikerül egy kóbor jelet fogniuk, és rögtön indulnak is felderíteni a forrását, amely egy a lakhatás céljából tökéletesnek tűnő, eddig ismeretlen bolygó. Életet is találnak rajta, de még nem tudják, hogy a „paradicsom” valójában maga a pokol.

A felderítőknek szembe kell néznie egy különös vírussal (ha vírusnak lehet nevezni), amely a 10 éve eltűnt Prometheus űrhajóból szabadult ki, és egyetlen célja, hogy elpusztítson minden állati élőlényt.

Azért volt jó olvasni, mert teljesen máshogyan mutatja be az űrlényeket, mint ahogyan azt klasszikusan elképzelnénk. Végigizgultam az egészet, hogy mikor mi fog történni és hogyan és kivel.


Nem lennék a regényben a főhős, mert bármikor megvan rá az esély, hogy meghalok és azt nem szeretném. Rossz lenne végignézni, ahogyan a társaim meghalnak a pusztító fenevadak által.

Annak ajánlom, aki szereti az extrém történeteket és nincs ellenére, ha egy könyvben eléggé undorító dolgok vannak. 16 éves kor alatt semmiképp nem ajánlanám.


Ne olvassa el, aki nem szereti az erőszakos, undorító dolgokat. Ne olvassa el, aki nem szereti az űrlényeket és a sci-fi/thrillert.

Barátság
7
Bátorság
10
Önfeláldozás
8
Műveltség
7
Őszinteség
4
Elgondolkodtató történet
9
Erőszak
9
Izgalom
10
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
2
Szerelem
4
Sírtam rajta
1
Tetszett
6
Varázslatos történet
2