Forduló
4

Mindenki hallott már Óz csodálatos birodalmáról, a mumpicokról, a sárga köves útról, Glindáról, a jó boszorkányról és Dorothyról, a lányról Kansasből.
Ez a könyv is róluk szól, csak másképp. Mi van, ha a mumpicok nem dalolnak? Ha az Oroszlánban túlteng a bátorság, a Bádogembernek tört szíve van, a Madárijesztőnek zseni agya van, Dorothy pedig tud varázsolni? Na ez a könyv pont erről szól. És ez nem az a kedves kis történet, amire mindenki számított. 
Amy Gumm, a másik lány Kansasből első kézből tapasztalja meg Ózfölde szörnyűségeit. Dorothy hatalomra került mint hercegnő és életbe lépett a Boldogság, de Ózfölde kifordult önmagából. Egy véres, groteksz hely lett belőle. Van ebben a történetben minden. Nem valami magabiztos, rózsaszín hajú főhősünk sokmindent tanul, mire a Poros Határtól eljut a palotába.
És pont ez az, amiért a könyv annyira tetszett. Kellőképp más, mint amit az ember eltudna képzelni Óz történetének. Először félve vettem a könyvet a kezembe, hiszen egy ilyen klasszikust kiforgatni a bőréből elég merész vállalkozás. De a végeredmény nagyon jó lett. Igaz, az úgynevezett szerelmi szál elég erőltetettnek és feleslegesnek hat, de ki tudja, hogy a sorozat többi részében hová megy tovább ez a szál. 
Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szerette az Óz a csodák csodáját amikor gyerek volt.

Azért volt jó olvasni, mert a sztori izgalmas, szinte olvastatja magát.
Lennék a főszereplő, mert szívesen bejárnám Ózföldét, és megtanult varázsolni, ami eszméletlen király
Annak ajánlom, aki szerette az eredetit, és visszamenne még egy újabb kaland erejéig Ózföldére.
Ne olvassa el, aki nem szereti a vért és a gusztustalan dolgokat, mert az ebben a könyvben elég sokszor előfordul.

Barátság
6
Bátorság
9
Önfeláldozás
7
Műveltség
4
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
4
Erőszak
10
Izgalom
9
Mindennapi történet
2
Nevettem rajta
6
Szerelem
2
Sírtam rajta
3
Tetszett
8
Varázslatos történet
6