Az amerikai Deadwood egy apró bányavároska hétköznap emberekkel semmi szokatlan történéssel.A múltjában mégis van egy lezáratlan ügy, ami Dr. Rose Franklin gyermekkori balesetéhez kapcsolódik. 

A professzor ebben a városban töltötte gyerekkorát. Egy születésnapjára biciklit kapott amit már nem próbálhatott volna ki csak másnap, de a kis Rose túl izgatott volt...Kiosont és a közeli erdőbe tekert. A rejtélyek itt kezdődtek. Rosy egy hatalmas üregbe esett vagy talán nem is üreg? Minden oldalról tömör falak vették körül furcsa sejtelmesen kékes fény szűrődött belőlüka legkülönösebb a hatalmas, hideg mégis kéken ragyogó fémkéz. Vajon mi lehetett?Minek a része? Akkor még nem is tudják meg,végül is ezért lezáratlan az egész.Ha tudnák,hogy meg fogja váltaztatni az egész világról alkotott képet,hogy átírja majd a történelmet. 

Dr. Frenklin hajthatatlanul keresi a válaszokat tudja akkor nem véletlenül esett abba a "letűnt civilizáció vallási kegyhelyeként" elkönyvelt gödörbe. Tisztában azzal, hogy nem ez az egyetlen testrész,  de mi is lesz ha végül az összes darab a helyére került ebben a gigantikus kirakósban? 

Bármi megtörténhet.....