képA beavató lapot és a képregényt készítette: ÖNFELÁLDOZÓK - Mester hármas - Szolnok

Abbi Glines: A végzetem 

- Hölgyeim és Uraim, üdvözöljük Önöket a Mesteri Talkshowban. Ahogyan azt megszokhatták, ma is egy könyvről fogunk beszélgetni, méghozzá nem is akárkivel! Itt ül velem szemben a Végzetem című regény főszereplője, Pagan Moore!
- Köszönöm a meghívást!
- Szóval, kedves Pagan, ismertetnéd a könyved cselekményét? Elég lesz csupán nagy vonalakban.
- Természetesen. Történetemben megismerkedek a Halállal. Igen, tudom. Eléggé hátborzongató. Én mégis beleszerettem. Nincs mese, reménytelen alak vagyok.
- Bocsánat, jól értettem? A Halállal? Hogyan kéne ezt elképzelni? Egy magas arctalan lidérc, fekete csuklyában és kaszával a kezében?
- Dehogy is. *nevet* Dank Walker pontosan úgy néz ki, mint egy átlagember. Vagyis egy rendkívül kellemes kinézettel megáldott ember. Csak teste nincs, ha úgy akarja. És néha nem látják az emberek. Ezen felül teljesen hétköznapi.
- Tehát beleszerettél a Halálba. Pontosan hogyan történhetett meg ez?
- Amikor először megláttam őt, azt hittem, hogy csak egy átlagos szellem. Próbáltam figyelmen kívül hagyni, ám valami különös történt. Megszólalt. Ilyesmi sosem fordult elő addig.
- Miért? A szellemek nem tudnak beszélni?
- Teljesen biztosan én sem tudom. Fennáll annak a lehetősége, hogy megtiltották nekik. Vagy csak nem akarnak társalogni.
- Viszont Dank megszólított. Ezek után mi történt? Megismertétek egymást, szerelembe estetek, majd jött a boldogan éltek, amíg meg nem haltok?
- Bárcsak ennyire egyszerű lett volna! Nekem barátom volt, akit szerettem, de csak úgy, mint egy testvért. Dankre pedig rámászott egy közönséges liba. De mindez lényegtelenné vált, mert egy sorsfordító esemény mindent megváltoztatott.
- Ezt kifejtenéd nekünk?
- Nagyon sajnálom, de nem tehetem. A kíváncsi nézőknek javaslom, hogy olvassák el a történetemet, az választ nyújt minden kérdésükre.
- Nagyon szépen köszönjük Pagan, hogy itt voltál, és adtál nekünk egy kis ízelítőt a könyvedből. Kedves nézőink, ennyi volt mára a Mesteri Talkshow. Köszönjük a figyelmet, tartsanak velünk legközelebb is!

Azért volt jó olvasni, mert ez nem egy tucatkönyv. Valamint a Halál karaktere is igazán haláli volt. :) De a legfontosabb, hogy érdekes kérdéseket boncolgatott egy nem szokványos témában. „Nem csupán test vagyunk, hanem testünk van. Igazából lelkek vagyunk.”
Nem lennék a regényben főhős, mert frászt kapnék, ha egész életemben szellemeket kéne látnom. Nem biztos, hogy képes lennék akkora áldozatot hozni, amekkorát Pagan hozott.
Annak ajánlom, aki szereti a szerelmi háromszögeket egy kis természetfelettivel megspékelve. Továbbá, aki elfogadna egy őrült barátnőt. Aki szereti a fordulatos történeteket, imádni fogja ezt a könyvet. Amikor már azt hitted, mindent tudsz, az írónő újabb csavarral áll elő.
Ne olvassa el, aki nem szereti, ha lassan indulnak be az események. Valamint, aki nem bírja young adult könyveket. Aki kiszámítható történetet keres, az óvakodjon ettől a műtől. 

Barátság: 7
Bátorság: 8
Önfeláldozás: 10
Műveltség: 6
Őszinteség: 2
Elgondolkodtató történet: 9
Erőszak: 2
Izgalom: 8
Mindennapi történet: 4
Nevettem rajta: 6
Szerelem: 10
Sírtam rajta: 3
Tetszett: 9
Varázslatos történet: 7

Azért választottuk ezt a jelenetet, mert sorsfordító a történet szempontjából. Ugyanis ezután Dank "eltűnik" Pagan életéből. A lány ezután mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot.

végzetem