északi mitológiaA beavató lapot és a képregényt készítette: ÖNFELÁLDOZÓK - A Fóti Tó Hölgyei - Felsőgöd


Neil Gaiman: Északi mitológia„A nevem Loki. Szeretsz? Jó, maradj meg a fanfiction-ödnél. Mert itt durván nyomom. Ha szeretnéd tudni, honnan jöttem, milyen elvetemült és véres világból, akkor jó helyen kopogtatsz. Árulás, cselszövés, kivéreztetés? Csak szieszta után, addig ellopom valaki haját... Figyeljetek, ez a történet, ezen történetek nem finom füleknek valók, és nem azoknak, akik egy YA regényre számítanak. Ez mitológia. Mítoszok, amiket nemzedékeken át meséltek, és amiket most ti is megismerhettek, regényes formában. Érződik belőle a fagyos, északi éjszakák emléke, szinte hallod, ahogy ezt emberek mesélik a tűz körül egymásnak - vad történetek, amelyek bizonyára feldobják a fél évig tartó teleket, de mai szemmel talán kicsit elrugaszkodottnak tűnhetnek - na de ízlések és pofonok. Főként inkább pofonok. Mi, istenek becsaphatunk, átverhetünk, vagy épp ámulatba ejthetünk, de az egyszer biztos, hogy emlékezni fogsz ránk.”

Azért volt jó olvasni, mert végül azt éreztem, műveltebb lettem az északi mítoszok terén. Az olvasását talán nem élveztem annyira, de.... na jó, ez most őszinte lesz. A legjobb része az volt, amikor közösen kritizáltuk a könyvet (egyikünknek sem lett a kedvence). Csapatépítő. :D
Bár a könyvnek nincs konkrét főhőse, ha lenne, se lennék. Szeretem a békés, nyugodt életemet, ahol nem ehet meg bármelyik pillanatban egy óriás, és a Ragnaröktől sem kell tartanom... szóval jó így, köszönöm.
Annak ajánlom, aki szereti a mítoszokat, szeretne jobban elmerülni bennük, és nem idegenkedik a modern stílustól. Az sem árt, ha van gyomra a durvasághoz.
Ne olvassa el, aki imádta a Marvel "Thor" féle Lokit és csak miatta veszi kézbe a könyvet (páran beleestünk ebbe a hibába). Csalódni fog.

Barátság: 3
Bátorság: 8
Önfeláldozás: 2
Műveltség: 6
Őszinteség: 2
Elgondolkodtató történet: 6
Erőszak: 10
Izgalom: 4
Mindennapi történet: 2
Nevettem rajta: 4
Szerelem: 3
Sírtam rajta: 2
Tetszett: 3
Varázslatos történet: 8

Neil Gaiman: Északi mitológia című könyve különálló történetekből áll, köztük "Freya szokatlan esküvője"-vel. Ebben kiderül, hogy Thor, a viharisten pörölyét ellopták, mire megbízza Lokit, hogy járjon utána. Loki ehhez Freya segítségét kéri... 

A képregény elkészítésében valaki kézzel megrajzolta a scetch-et, valaki színekben vagy stílusban adott ötleteket, valaki photoshop-pal dolgozott keményen rajta, végső simításként pedig Paint-tel rajtuk a két lemaradt pontot az "ö"-re. :)
 

képregény