képA beavató lapot és a képregényt készítette: BARÁTSÁGOSAK - Reader witches - Kecskemét

Amie Kaufman, Meagan Spooner: Lehullott csillagok 

- Magány. Ott van mindenhol, és lépten-nyomon keresi szíveden a karcolást, melyet vágássá mélyíthet, melyből csak úgy ömlik a vér és a fájdalom. Mikor már szádban is érzed a vasas ízt, mely oly keserű és felemészt az egy cseppnyi valóság.

Alkalmazkodás. Két ember, két különböző világból. Egy katona, ki a Tarver névre hallgat. És egy igazi úrinő, apuci féltett egy szem lánya Lilac, ki holovilágban nőtt fel. Nem láthatott még vadon növő tökéletlenségükben tökéletes virágokat, nem érezhette a bőrén végigcsorgó hideg esőcseppeket.

Halál. Az egyetlen átkos dolog, mely bárhol, bármikor és bárhogyan utolérh....

- Köszönjük Őrnagy ez gyönyörű volt, de semmilyen mértékben sem válaszol a kérdésemre, így felteszem újra. HOGYAN ÍRNÁ LE AZ ESETET?

- Pontosan ahogyan az imént említettem.

- Ne szórakozzon velem Őrnagy! Mi történt valójában?!

- Hajótörést szenvedtünk. Zuhantunk egy ismeretlen bolygóra. Egymás karjaiba. És csak ketten maradtunk egy idegen világban, ahol nincs kegyelem. Harcoltunk magunkkal, a világgal és a másikkal is. Szenvedtünk és mégis megküzdöttünk a szerelemért. Mert ez a valóság. Menthetetlenül beleszerettem. Ezt akarta tudni?! Hogy feláldoznám-e az életem érte?

-Megtenné? 

-...

Két ember, két különböző világból más érzelmekkel és gondolkodásmóddal. Itt megtanulsz alkalmazkodni, értékelni másokat. Megtudhatod milyen az igazi túlélés. Megismerheted az érzelmek minden hangját, ritmusát és rezgését. Csak tartsd nyitva a szemed, és nagyon figyelj! Megtalálod, amit keresel.

Azért volt jó olvasni, mert egy számunkra szinte ismeretlen világba kalauzolt el minket, még ha a kivitelezés nem is volt az igazi. A sci-fi könyvek egyik új oldalát mutatta meg nekünk, melyet élvezettel fogadtunk magunkba. 
Nem lennék a regényben főhős, mert a női főszereplő túlzottan büszke és önfejű. Csak a saját tetteit tartja helyesnek és fontosnak. Kissé beképzelt, bár a jellemét javítja, hogy nagyon kitartó. 
Annak ajánlom, aki szereti a határozott jellemű főszereplőket és az izgalommal csordultig töltött jeleneteket. Senki sem marad érzelmek nélkül.
Ne olvassa el, aki nem a sci-fi csoportját képviseli és inkább a földhöz ragadott történeteket részesíti előnyben. Emellett nem rendelkezik elég türelemmel a főszereplők iránt. 

Barátság: 6
Bátorság: 10
Önfeláldozás: 2
Műveltség: 4
Őszinteség: 7
Elgondolkodtató történet: 8
Erőszak: 8
Izgalom: 9
Mindennapi történet: 1
Nevettem rajta: 3
Szerelem: 9
Sírtam rajta: 3
Tetszett: 8
Varázslatos történet: 8

A könyv kulcsjeleneteit szerettük volna megjeleníteni, és átadni a hangulatát, melyben az érzelmek sokasága fedezhető fel, emellett a túlélésért való küzdelem. Nem találtunk különösebben kedvenc jelenetet, ezért többet alkottunk meg. Nagyon élveztük a szerkesztő oldal használatát, bár egy idő után csak a fizetős verzió volt elérhető. Próbáltuk megjeleníteni a fontos elemeket, mint például a katonai csokoládé, a hátizsák és persze a bakancsok. Az első képkockákon a sci-fi világát szerettük volna reprezentálni. Ezzel a programmal fejleszthettük angoltudásunkat is.
lehullott