Forduló
4

"Bizonyos értelemben jó tudni, hogy léteznek görög istenek, mert van kit szidni, ha a dolgok rosszul mennek. 

Például, ha az ember elsétál egy olyan busztól, amelyet nem sokkal korábban szörnyű fúriák támadtak meg és villám csapott szét, és mindennek a tetejébe esik, mintha dézsából öntenék, az az emberek többségét meglehetősen rosszul érinti. Ám ha félvér vagy, az ilyesmikből tudod meg, hogy valami isteni erő baromian igyekszik tönkrevágni a napod."

Azért volt jó olvasni, mert a saját korosztalyunk álmait testesíti meg. Mindenki különleges akar lenni a szíve mélyén, a kiválasztott, aki nagy dolgokra hivatott. Ez a történet megmutatja, hogy milyen árnyoldalai vannak a szupererő és mágia uralta világnak. Nem is olyan könnyű, mint amilyennek hangzik, nem igaz, Percy? 
Lennék a regényben főhős, mert a saját képemre formálnám az eseményeket és próbára tenném a saját kitartásomat és bátorságomat. Plusz felhők között kergetett álmom, hogy találkozzak Hádésszal. Most komolyan, nem ő a legmenőbb szadista, akiről valaha hallottál? 
Annak ajánlom, aki nem riad vissza a kentaurok, istenek és furcsa lényekkel teli világtól. Mert ez bizony bizarr lesz, de nevetni fogsz, talán sírni is, hogy miért nem olvastad hamarabb. 
Ne olvassa el, aki a szerelmi háromszöget és a túszdrámát keresi. Ez annál sokkal jobb.

  "– Zeusz megöl! – tett kedves ígéretet. – Hádész kitépi a lelkedet! 

– Mind a kettő vescere bracis meis! – kiáltottam. 

Hogy miért pont latinul közöltem, hogy mindkét főgóré olimposzi puszit nyomhat a fenekemre, arról fogalmam sincs. Mindenesetre rögvest villám csapott a buszba."

Hádész legyen veletek 🤙

Barátság
8
Bátorság
9
Önfeláldozás
4
Műveltség
3
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
3
Erőszak
3
Izgalom
10
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
9
Szerelem
5
Sírtam rajta
2
Tetszett
9
Varázslatos történet
9