angyalA beavató lapot és a képregényt készítette: BARÁTSÁGOSAK - Könyvvadászok - Szeged

Cassandra Clare: Az angyal


 

„Minden történet igaz.”

Képzelj el egy világot, amelyben olyan személyek és lények léteznek, amelyekről csak a mesékből hallottál. Vérszomjas vámpírok, tündérek, vérfarkasok, boszorkánymesterek, démonok és árnyvadászok. Utóbbiak feladata megvédeni a mondénokat, azaz a természetfeletti képességgel nem rendelkező embereket az árnyvilág rejtett lényeitől.

Képzeld el, hogy New Yorkból a 19. századi viktoriánus Angliába kell utaznod bátyád kérésére nagynénéd halála után. Azonban a bátyád nem jön eléd miután megérkeztél, helyette két nő jön érted, akik azt ígérik, hogy elvisznek hozzá. Nos, ismeritek a mondást… Sose bízz az idegenekben!
A történet csak ezután kezd kibontakozni, mikor is Tessa Gray megismeri az Árnyvilágot és a londoni intézet árnyvadászait, akik segítenek neki választ keresni a kérdéseire. Ki avagy mi is ő valójában? Mit akar tőle a két idegen nő, akik érte jöttek? Mi történt a bátyjával? És ki is valójában a könyvben sokszor emlegetett Magiszter?

Személyes véleményem szerint Cassandra Clare könyvei egytől egyig letehetetlen történetek és ez ennél a regénynél sincs másképp. A szereplők remekül vannak kidolgozva, és szinte rögtön a szívünkhöz is nőttek. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk az árnyvadász történeteket, és garantálni tudjuk, hogy aki egyszer megismeri ezt a világot, nem akarja majd otthagyni!

Azért volt jó olvasni, mert a történet világa is már egyből megfogott, imádom a fantasy történeteket, és azt hiszem, ez a könyv minden elvárásomnak megfelelt. A szereplők elképesztően szerethetők, Will a lehengerlő stílusával és vicces beszólásaival, Jem pedig az udvarias eleganciájával a szívünkbe lopta magát. A történet helye és ideje szintén felkeltette érdeklődésünket, az írónő egy kis ízelítőt nyújt nekünk a 19. századi Londonból.
Lennék a regényben főhős, mert szívesen megismerném ezt a világot, illetve az árnyvadászokat. Valószínűleg én is csatlakoznék hozzájuk, hogy harcolhassak, és nyomozhassak velük. Tessa helyében nem is tudnék dönteni melyik fiút válasszam Jem és Will közül, de abban is biztos vagyok, hogyha csak a barátaim lennének, akkor is nagyon szeretném és megbecsülném őket, hiszen rendkívül megbízható és becsületes személyekként ismertem meg a két fiút a történet során.
Annak ajánlom, aki szereti a fantasy és romantikus könyveket. A régebbi korban játszódó történeteket szeretők is kedvelni fogják, hiszen a regény a 19. századi Londonban játszódik. A történet könnyen olvastatja magát és elképesztően szórakoztató tud lenni a szereplők párbeszédei miatt, amelyek sokszor arra késztettek minket, hogy hangosan is felröhögjünk az olvasása közben! Akik már esetleg olvasták az írónő egy másik sorozatát, A végzet ereklyéit, azoknak mindenképp ajánljuk elolvasni ezt a sorozatot is, hiszen ez annak az előzménye lenne, és így nagyon sok érdekes információt megtudhatunk az árnyvilággal kapcsolatban.
Ne olvassa el, aki nem szereti a fantasy regényeket, hiszen elég nagy hangsúlya van a különböző kitalált (vagy mégsem csak kitalált?) teremtményeknek.
Igazából nem tudnánk megmondani, miért ne olvassa el bárki is ezt a regényt, hiszen szerintem egyszerűen tökéletes úgy ahogy van, nem tudnánk rosszat mondani rá, nálunk abszolút kedvenccé lett avatva.

Barátság: 10
Bátorság: 10
Önfeláldozás: 10
Műveltség: 10
Őszinteség: 6
Elgondolkodtató történet: 7
Erőszak: 5
Izgalom: 10
Mindennapi történet: 1
Nevettem rajta: 10
Szerelem: 9
Sírtam rajta: 2
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 10

Mi azt a jelenetet választottuk, amikor Will rátalál Tessára. Nekünk ez a jelenet nagyon tetszett, mert már az elején ezzel a kis párbeszéddel is megismerhetjük Will dramatikus, mégis poénos jellemét! :)
kép