tabuA beavató lapot és a képregényt készítette: CSOPORTNÉLKÜLIEK - Carpe diem - Szeged

Paola Zannoner: Célvonal
„…a boldogság kegyelmi állapot, senki más nem tehet boldoggá, csak te magad…”

Leo és Viola középiskolai osztálytársak, mindketten élsportolók. Azt gondolnánk, jól kijönnek egymással. Ehelyett teljesen más világban élnek és utálják egymást. Viola nagyon jó tanuló, érdeklődő lány, aki számára a sport is egy kihívás, ami erőssé és önállóvá teszi őt. Leo fanatikus focista, aki a suli, a lányok és a barátok iránt teljesen közömbös, csak azért küzd, hogy egy nagy csapathoz igazoljon. 

A sors fintora, hogy amikor Leo élete egy szomorú délután teljesen megváltozik, akkor talál igazi figyelemre, megértésre, barátokra és szerelemre. Sőt, igazi közös sikerre a sportban, de nagyon nem úgy, ahogy ő számított rá… De Viola is Leo által éri el a győzelmet, hiszen vele együtt tanulja meg, hogy „mindannyiunknak le kell küzdenünk a gátakat, az akadályokat, az előítéleteket és a félelmeket” ahhoz, hogy a kihozzuk magunkból a legtöbbet.

Azért volt jó olvasni, mert a szereplők velünk egykorúak, ismerős az ő világuk, az érzéseik. Könnyen beleképzelhettük magunkat az ő „bőrükbe”.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem vagyok benne teljesen biztos, hogy annyira erős vagyok, mint Leo, és ilyen helyzetben „talpra” tudnék állni.
Annak ajánlom, aki szereti az olyan érzelmes könyveket, amikben a „happy end” nem hollywoodi álomként valósul meg, aki tudja, hogy a boldogság sosem felhőtlen teljesen.
Ne olvassa el, aki azt hiszi, hogy csakis a tökéletes jövő és a tökéletes körülmények,  a „hibátlan” élet tehet minket boldoggá.

Barátság: 9
Bátorság: 7
Önfeláldozás: 4
Műveltség: 8
Őszinteség: 10
Elgondolkodtató történet: 10
Erőszak: 1
Izgalom: 8
Mindennapi történet: 1
Nevettem rajta: 2
Szerelem: 10
Sírtam rajta: 8
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 3

Aki olvasta a könyvet, tudja, miről szól ez a képsor.
kép