Halál a NílusonA beavató lapot és a képregényt készítette: CSOPORTNÉLKÜLIEK - Művelt Kulturálatlanok - Cegléd

Agatha Christie: Halál a Níluson
Kedves Olvasó! Akármi is keltette fel az érdeklődését ebben a könyvben, higgye el, nem választott rosszul. Ha érdekli a krimi, akkor mindenképp készüljön fel, hogy egy elképesztő történet előtt áll. Fordulatok, szerelem, árulás és izgalom. Épp a Níluson, egy hajón utazik detektívünk, Poirot. Egyik reggel, mikor felébred és arcát mossa, barátja, Race ezredes ront rá azzal a hírrel, hogy Linnet meghalt. Na de ki ez a Linnet, és miért ölték meg? Ha azt mondjuk, hogy egy brit nő, ki a nagyapja halálának köszönhetően gazdagodott meg, és emellett még szép is? Igen, valószínűleg most Ön is irigy lett rá, hát akkor gondolja, hogy a körülötte lévők mit érezhettek. A hajóról szinte mindenkinek volt valami problémája vele. Na de akkor mégis mit csináljon a detektívünk ebben a helyzetben? Mégis ki a gyilkos, ha a hajón bárki lehetne? Ha pedig az eddigi nem lenne elég, a hajón egy körözött gyilkos is van. Ebben a helyzetben áll neki a nyomozásnak Poirot. És akkor itt jön a könyv fő erőssége: az elgondolkodtatás. A detektívvel együtt tárja fel a szálakat, szűri ki a zavaró tényezőket, és ha eléggé odafigyel, akkor már előtte rájöhet dolgokra. Ráadásul, ahogy a főszereplő halad az üggyel úgy a körülötte lévők is. Tehát a nyomozás során sose mondhatja meg teljesen, hogy mi fog történni és rengeteg váratlan esemény fogja önt érni.  Vajon meglesz a gyilkos? Lesz még áldozat? Erre csak a könyv elolvasása után jöhet rá.

Ennél fordulattal telibb és elgondolkoztatóbb művet szinte alig találni, nem hiába érdemelte ki Agatha Christie a krimi koronázatlan királynője címet. Kívánjuk csapatunkkal, hogy minden egyes olvasót annyira lekössön és ledöbbentsen a könyv, amennyire minket is.

Azért volt jó olvasni, mert mindig nyújtott valami újat és izgalmasat. Szinte le se tudtam tenni, és a főszereplőt követni élvezet volt.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem lennék képes ilyen módon megoldani az ügyet. Bennem nincs meg az, ami Poirotba, azok a belső megérzései, melyek segítenek neki abban, hogy ne mindig a konkrétumok alapján akarja megoldani az ügyeket.
Annak ajánlom, aki egy izgalommal és rejtélyekkel teli krimit szeretne olvasni. Akit érdekel egy igazán jó szereplő és szereti, ha sokat kell gondolkoznia olvasás közben.
Ne olvassa el, akit nem érdekelnek a krimik és a gyilkosságok, helyettük inkább valami könnyű könyvre vágyik, ugyanis ehhez a könyvhöz sokat kell gondolkozni, ha igazán akarja élvezni.

Barátság: 3
Bátorság: 10
Önfeláldozás: 10
Műveltség: 10
Őszinteség: 5
Elgondolkodtató történet: 10
Erőszak: 10
Izgalom: 10
Mindennapi történet: 4
Nevettem rajta: 4
Szerelem: 8
Sírtam rajta: 1
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 5

A könyvnek azt a jelenetét ábrázolja a kép, mikor Poirotra ráront Race ezredes, hogy meghalt a könyv elején megismert szereplőnk, Linnet Doyle.
Az első képen épp az arcáról mossa a szappant, majd a másodiknál ront rá az ezredes. Ezután a középsőnél Pairot ijedt, és egyben meglepődött arca jelenik meg és végül az utolsónál már teljesen felöltözött detektív ruhában.
Az elkészítése Photoshopon keresztül történt és mivel úgymond első, emiatt érezhető ahogy egyre jobbá vált lefelé haladva a rajzolás, miközben rájöttünk a technikára :)
kép