képA beavató lapot és a képregényt készítette: BARÁTSÁGOSAK - Atomcsibék - Battonya

Tera Lynn Childs - Hableányok kíméljenek
A szerelem önmagában is nehezen megélhető a kamasz lányoknál, és ehhez tegyük még azt is hozzá, hogy sellő vagy. Ez a tény lényegesen megnehezítené a dolgod, igaz? 

Lily helyzetében erről a helyzetről beszélünk. Nem elég, hogy szerelmes Brodyba, aki nem mellesleg úszóbajnok, meg kell küzdjön a kettős élettel is. Lily titka nem tudódhat ki a szárazföldi emberek között, ráadásul ő nemcsak sellő, hanem Thalasszínia hercegnője is, így nagymértékű felelősség van rajta. Lily szeretné elnyerni Brody szívét, ám az események kuszaságában egy váratlan csók mindent felborít. A sellőknél egy csók képes életre szóló köteléket kialakítani két személy között. 

Mi történik akkor, ha a csók nem azzal a személlyel csattan el, akivel szeretnénk? Vajon van megoldás a kötelék megszakítására vagy innen már nincs visszaút? Meg lehet különböztetni az igaz érzelmeket az illusztráltaktól?

Tera Lynn Childs - Hableányok kíméljenek című könyvének sorait olvasva ezekre a kérdésekre választ kapunk. Belecsöppenhetünk egy nem mindennapi történet forgatagába, és részesei lehetünk egy izgalmas történetnek. 

Azért volt jó olvasni, mert az író bevonja az olvasót a történetbe azáltal, hogy megszólítja. Így a történet "barátságossá" válik. Tetszett a tenger leírása, és a könyv tartalmához illesztett kifejezések.
Lennék a regényben a főhős, mert egy átlagos ember számára megvalósíthatatlan kalandokban vehet részt. Tetszik a kettős élet gondolata.
Annak ajánlom, aki szereti a hableányos történeteket, mert az tökéletesen tud azonosulni az eseményekkel. Olvassa el az, aki szeretne belecsöppenni egy "tengerisztikus" történetbe.
Ne olvassa el az, aki nem szeret azonosulni a hableányos sztorikkal. Nem ajánlom azoknak, akiknek "víziszonyuk" van.

Barátság: 6
Bátorság: 8
Önfeláldozás: 9
Műveltség: 3
Őszinteség: 4
Elgondolkodtató történet: 5
Erőszak: 4
Izgalom: 5
Mindennapi történet: 1
Nevettem rajta: 6
Szerelem: 8
Sírtam rajta: 1
Tetszett: 5
Varázslatos történet: 10

Azért ezt a részletet választottuk, mert ez a jelenet fogott meg minket a leginkább. Úgy éreztük, hogy ezt a részt muszáj megvalósítanunk képregény formájában. Nagyon sok komplikáció adódott a feladat elkészítése során, de megérte a sok fáradozást. :)
képregény