papírmágusA beavató lapot és a reklámot készítette: BARÁTSÁGOSAK - Hibbant-sziget harcosai - Pécs

Charlie N. Holmberg: A papírmágus

A 19 éves Ceony egy nagylelkű adománynak hála álmai iskolájában tanulhat, a Tagis Praff Varázshasználó Szakiskolában. Miután az első év legjobbjaként sikeresen befejezi tanulmányait, izgatottan várja, hogy álmát valóra váltva, életét a fémhez kösse, és így fémmágus váljon belőle.
Ám az igazgatónő keresztülhúzza Ceony terveit. A nő egy nap behívatja magához a lányt, majd közli vele, hogy ez azon ritka esetek egyike, amikor a diák helyett a vezetőség dönt, és innentől kezdve Ceonynak két választása van: vagy papírmágus lesz, vagy fel is út, le is út.
A lány végül nem túl nagy lelkesedéssel, az igazgatónő kíséretében elindul a titokzatos papírmágusok egyikéhez. Őszintén szólva teljesen megértem, hogy Ceony miért akad ki. Mármint rengeteg időt és energiát fektet a tanulásba, hogy elérje a legnagyobb vágyát… erre pár mágus egy csettintéssel sutba vágja az egészet, és elküldik „origamit” tanulni.
Azonban, ahogy a lány találkozik Emery Thane-nel, és mind a figyelemre méltó mágust, mind a különleges mágiát jobban megismeri, egyre inkább kibékül a helyzetével. Sőt, ahogy egyre több kis praktikát és trükköt les el a férfitól, megtalálja a szépséget a papírmágiában.
Aztán bumm, beüt a mennykő, amikor Thane kattant exbarátnője, mint derült égből villámcsapás felbukkan a konyhában, és kioszt egy-két kéretlen taslit mindkettejüknek. Ja, és szuvenírként lenyúlja Thane szívét, tudjátok, csak a hecc kedvéért.
Mindezek után Ceony felkerekedik, hogy legyőzze a pszichopatát a múltból, és visszaszerezze tanára szívét, mielőtt túl késő lenne.

Azért volt jó olvasni, mert maga a történet nagyon eredeti. Tetszett, ahogy az origamit összekombinálta a varázslattal és hogy milyen remek dolgokat tudtak csinálni a főhősök ebből az anyagból. Továbbá az sem mellékes, hogy nem csak a varázslat, de a könyv helyszíne és az "ideje" is magával ragadó volt.
Lennék a regényben főhős, mert akárhonnan is nézem Ceony elképesztő. Okos, makacs, vakmerő és érzelmes, de mégis két lábbal áll a földön és képes racionális döntéseket hozni, ami szerintem a legnagyobb erőssége.
Annak ajánlom, aki szereti a hétköznapi dolgokat egy teljesen más szemszögből nézni, illetve aki szereti az olyan történeteket, amiket átjár a mágia.
Ne olvassa el, aki nem szereti a fantasyt vagy a pergő cselekményű könyveket.

"Meddig dobog egy papírszív?"
szív

   plakát

Azért erre a mondatra eset a választásunk, mert egyrészt szerintünk elég figyelemfelkeltő, másrészt a papírszív, sőt maga a szív is a könyv egyik központi eleme és meghatározó motívuma.

Összességében szerintünk ez egy nagyon fantáziadús feladat volt, bár eget rengető hazugság lenne, ha az állítanánk, hogy gyorsan és minden úgy ment ahogy azt elképzeltük. Pár délutánunk ráment, és sokszor kellett végiggondolnunk, hogy a rendelkezésre álló eszközeinkkel, hogy tudjuk megvalósítani azt, amit elképzeltünk. Végül elkészült a feladathoz egy plakát és egy borító is.


Barátság: 5
Bátorság: 9
Önfeláldozás: 7
Műveltség: 8
Őszinteség: 7
Elgondolkodtató történet: 8
Erőszak: 9
Izgalom: 8
Mindennapi történet: 4
Nevettem rajta: 6
Szerelem: 6
Sírtam rajta: 5
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 10