Forduló
6

Mihez kezdenél ha egy kórházban ébrednél fel egy fejsérüléssel? Várj a bökkenő csak ezután jön... nem emlékszel az elmúlt két napból semmire. Békésen sétálgattál Amerikában aztán egy kórházban ébredsz Firenzében szörnyű látomásokkal. A szemed elött megölik az orvosod, aztán az altatókkal küzdve menekülnöd kell az életedért, mert le akarnak lőni egy olyan tárgyért, amelyről azt se tudod, hogy micsoda. 

Hát igen az Inferno egy ilyen kezdéssel egészen jól felcsigázza az olvasókat. Robert Lagdonnak nincs egyszerű dolga, ha meg akarja találni a válaszokat a kérdéseire meg persze az elmúlt napok emlékét valahogyan visszaszerezni. Szerencsére segítségére van Sienna Brooks a rendkivül eszes és találékony szuperintelligens orvos. Ketten együtt alászállnak a pokol legsötétebb bugyraiba, hogy megleljék a válaszokat, miközben üldözi őket a helyi rendőrség egy tüsi hajúra vágott bérgyilkosnő és egy kommandós osztag. 

Vajon Robert és Sienna kijut ebből élve valaha? 

Ki a szürke hajú hölgy a látomásokból?

Mit kell Keresni és ,egtalálni ?

És vajon sikerül megmenteniük az emberiséget a végpusztulástól?

Azért volt jó olvasni, mert rengeteget tanultam ebből a könyvből. Dan Brown nagyon eszes ember. Úgy tudja a sorok közé belecsempészni a művtörit, hogy az ember észre sem veszi és ragad rá egy kis kultúra is a koszon kivül. Meg természetesen a történet elég szépen izgalomban tartotta az olvasót, hiszen Roberttel együtt fedezhettük fel az elfeledett emlékeit.


Nem lennék a regényben főhős, mert olyan erkölcsi kérdések merülnek fel ebben a regényben, amit egyszerűen nem válaszolhatunk meg anélkül, hogy Istent ne játszanánk. Nekem ez túl nagy felelősség lenne. Senki életéről nem akarok én személy szerint dönteni, hisz nem áll jogomban. A könyvben viszont van egy alternatív megoldás, ami etikai szempontból számomra el is fogadható. 


Annak ajánlom, aki szereti a komoly témákat boncolgatni és megválaszolhatatlan etikai  kérdéseken töprengeni. Na meg akik szeretik a kultúrát. A könyv tele van történelmi érdekeségekkel és egész jó kis leírásokkal. Meg akik az irodalmat is szeretik azok se menjenek messzire.  Dante Infernója ugyanis, olyan hatással volt az emberekre, hogy megjelenése után megteltek a templomok. Ez a mű nagyon kapcsolódik magához az egész történethez.


Ne olvassa el, akiket untat a művészettörténelem és nem szereti a nyomzós menekülős néha elmélázós regényeket. 

Barátság
6
Bátorság
9
Önfeláldozás
8
Műveltség
10
Őszinteség
3
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
7
Izgalom
9
Mindennapi történet
6
Nevettem rajta
5
Szerelem
4
Sírtam rajta
3
Tetszett
8
Varázslatos történet
1