Forduló
6

Két nő.
Egy kép.
Közel egy évszázadnyi különbség.

1916-ban egy francia kisvárosban Sophie nővérével gondoskodik családjáról, miután férjét, Édouard-ot a frontra vitték. A városkát megszálló német hadsereg egyik tisztje szemet vet a festményre, amely Sophie otthonában lóg a falon. A képet Édouard festette feleségéről évekkel ezelőtt. Csak ő tudta meglátni és  felszínre hozni a nőnek azt a titokzatos arcát amely segített neki átvészelni a nehéz időket férje nélkül és emlékezni arra, milyen boldog volt valaha. Sophie a német tiszt rokonszenvét kihasználva szeretné férjét megmenteni. Vajon megbízhat az ellenségben? És ami még fontosabb, képes lesz véghezvinni tervét?

Közel egy évszázad múltán bukkan fel Sophie arcképe Liv Halston otthonában. A festményt - ekkorra már halott - férjétől kapta nászajándékként. Liv vigaszt merít a festményből, ha ránéz, elhiszi, hogy van még benne remény, hogy majd egyszer boldog lehet. Egy véletlen találkozás következtében - egy férfivel, aki képes lenne betölteni az űrt Liv szívében - fény derül a kép múltjára és értékére. Liv és szerelme, Paul szembekerülnek egymással az arckép miatt. Jogi csaták kezdődnek, és a tét nem csak a festmény, hanem Liv boldogsága is. Vajon Paul hogy dönt: a szerelme vagy a munkája? És Liv képes lesz-e megtalálni önmagát, a festmény segítségével, vagy, ha kell, anélkül?

Sophie-nak és Livnek a kép egy kapocs az elveszett férjhez, reményt ad a túléléshez. A két nő igen sok dologban egyezik, hisz mindketten képesek küzdeni azért, amit a legfontosabb számukra. Vajon megtalálják a boldogságot, és ami még fontosabb, önmagukat? A könyvben minden kiderül.

Azért volt jó olvasni, mert a két idősíkon két korszakot ismerhettünk meg, két igen hasonló személyiségű nő szemén keresztül. Bár én személy szerint nem igazán szívlelem a történelmi regényeket, ez azonnal rabul ejtett, egyszerűen imádtam. 
Nem lennék a regényben főhős, mert nem hiszem, hogy meg tudnék birkózni azzal a traumával amivel a két nő szembesül. Sophie férje a fronton van és nem garantált, hogy bármelyikük is túléli a háborút. Liv elvesztette szerelmét és nem biztos, hogy képes lesz feldolgozni a gyászt. Mindketten önmagukat keresik és én aligha találnám meg magamat.
Annak ajánlom, aki szereti a szerelmi történeteket, a háborús történelmi regényeket és a bírósági krimiket, mert ebben a könyvben garantáltan mindhárom stílust megtalálhatja.
Ne olvassa el, aki nem szereti a két különböző idősíkon futó cselekményt, vagy esetleg a szerelmi szálakkal akad gondja.

Barátság
6
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
5
Őszinteség
9
Elgondolkodtató történet
8
Erőszak
6
Izgalom
10
Mindennapi történet
9
Nevettem rajta
6
Szerelem
8
Sírtam rajta
7
Tetszett
10
Varázslatos történet
1