Forduló
6

Biztos tanultál már a 2. világháborús időkről 7-8. osztályban. De ha még nem, akkor most adunk egy kis betekintőt a Sztálin és Hitler uralta világba. 

Történetünk kezdetén megismerkedünk Linával, akinek különleges tehetsége van a rajzoláshoz. A világháború kezdetén a Balti országokból több ezer embert hurcolnak el Oroszországi munkatáborokba. Főszereplőnk, Lina is egy volt közülük és velük együtt szenvedett több, mint 12 éven keresztül.

A munkatáborban élő embereknek olyan rettenetes problémákat kellett elviselniük, mint az éhezés, higiénia, halál, megaláztatások. Lina mindből bőven kivette részét.

Főszereplőnk nem élhette volna túl segítői és szerelme nélkül az oldalán. A könyvben fellelhetőek a legfontosabb emberi tulajdonságok, mint bátorság, önfeláldozás, szeretet, kitartás, összetartás. Ezek teszik a könyvet szerethetővé és érdekessé.

Azért volt jó olvasni, mert visszatekinthettünk azokba az időkbe, amelyeket talán dédszüleink is átéltek. Nem hagyja feledésbe merülni a háborús munkatáborokban történt szörnyűségeket túlélő hősök nem mindennapi történetét.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem bírnám elviselni a megaláztatásokat, az éhséget és családom elvesztését. 
Annak ajánlom, aki szereti a megrázó igaz történeteket. Olvassa el, aki szeretné ismerni a múltját és tanulni abból.
Ne olvassa el, aki inkább a jelenben élne és nem törődne a múlt borzalmaival. 

Barátság
4
Bátorság
10
Önfeláldozás
9
Műveltség
2
Őszinteség
2
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
10
Izgalom
10
Mindennapi történet
2
Nevettem rajta
1
Szerelem
5
Sírtam rajta
3
Tetszett
10
Varázslatos történet
1