Forduló
6

 

,,Nem keresem a bajt. Általában nem kell keresnem."

A 12 éves Percy Jackson nehezen illeszkedik be a mindennapi életbe. Már több iskolát megjárt, ám ezúttal is egy újabb eltanácsolással kell szembenéznie. Minden igyekezete ellenére, valahogy folyton rátalál a bajra. Vagy talán épp fordítva. Hogy állja ki a kamaszkor stresszes horrorját, ha a szörnyeteg algebratanárnő is kiakarja nyírni… mármint szó szerint! Hogy próbáljon az ember normális életet élni, ha a felbőszült Minotaurusz kergeti? Mikor Percy mitológiakönyve megelevenedik, hősünknek be kell látnia, hogy a 21. század talán épp annyira modern, mint amilyen ókori. A Félvér Táborba kerülve rájön, nem ő az egyetlen, akinek kapcsolata van a görög mitológia isteneivel. Az Olimposzon eközben dráma van, Zeusz villámát ellopták és nagyon úgy tűnik, Percy az elsőszámú gyanúsított. Hogy ártatlanságát bebizonyítsa, Percy a főisten attribútumát jelölő villámok visszaszerzésére készül. Az előtte álló veszélyes próbák leküzdéséhez bátorságára, eszére, -(talán egy kis isteni beavatkozásra is-) és támogató barátaira lesz szüksége. Elvégre, mire menne egy hős barátok nélkül?

Csapatunk izgatottan vágott bele ebbe a modern „klasszikusba”. A közös filmnézés után még jobban megelevenedett Rick Riordan világa, emellett érdekes volt, hogy mind az öten, öt féleképpen képzeltük el a szereplőket és a helyszíneket.

Azoknak, akik a könyv elolvasása nélkül szajkózzák, hogy a film jobb volt, csak annyit üzennénk:

,,…vescere bracis meis!”

Azért volt jó olvasni, mert Percy-vel együtt mi is részesei lehettünk ennek az olimposzi kalandnak, és a humoros megnyilvánulások miatt sosem untuk a könyvet.
Lennénk a regényben főhősök, mert a veszélyek ellenére nagyon jó lenne a Félvér Táborba járni :D
Annak ajánljuk, aki kedveli a görög mitológiát és a fantasztikus kalandtörténeteket.
Ne olvassa el, akitől távol állnak a mitológiai történetek, vagy úgy általában a fantasy műfaj.

 

Barátság
10
Bátorság
10
Önfeláldozás
7
Műveltség
6
Őszinteség
5
Elgondolkodtató történet
7
Erőszak
8
Izgalom
8
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
10
Szerelem
6
Sírtam rajta
1
Tetszett
10
Varázslatos történet
7