Forduló
6

Sokszor gondoljuk azt, hogy a szülőknek nincs joguk eltitkolni előlünk dolgokat. De ez nem minden esetben igaz? Talán Gina sem gondolt bele abba, hogy valójában mi is derül ki és mi lesz belőle. Az elején egy gondatlan kamasz, aki éli a mindennapjait. Aztán hirtelen beüt a változás szele, egy autóút, egy cél, ahonnan nincs visszaút. Ottmarad....

Szökés. Az első gondolat, de mindig az első gondolat  LEGJOBB? A Matula leánynevelő intézet zord körülményei, a többi lány, ők mind a távozás gondolatát erősíti Ginában. De vajon Abigél segít? A legnagyobb legenda hozzá fűződik, habár ki is Ő? A sok kis titkos levél, segít neki, Feri is, bár a szökésük kudarcba fullad.

Apja a katonai ellenállás egyik vezetője, de a a lány nem sok mindent érzékel a kint zajló II. világháborúból. Azonban eljött a nagy pillanat... A Matulát is elérte a háború szele, Gina menekülni kénytelen, de Mici segít neki.

Vajon mikor rájön , hogy akit teljes szívéből gyűlölt , ő a legnagyobb segítője, mit tesz?

Lehet h ez a alatt egy kislányból egy felnőtt, érett nő  lesz?

Azért volt jó olvasni, mert Gina egy velünk egyidős lány, aki nagy változásokon megy át. Mind ahogy említettem már, sok minden van amiről nem tudunk, mert a szüleink meg akarnak védeni minket. Csak a kináncsiság nagy úr. Élveztük olvasni mert egy izgalmas, fordulatos regény.
Lennék a regényben főhős, mert Gina egy olyan szituációba csöppen bele az apja által, ami cseppet sem hétköznapi. Mindemellett a kolis életét is szívesen kipróbálnám.
Annak ajánlom, aki szereti az eseménydús, váratlan fordulatokkal teli műveket. Azontúl kedveli a történelmet, és a II. világháborút. A figyelmét is leköti egy kicsit hosszabb, 15 éves lány története.
Ne olvassa el, aki nem szereti a bonyolult, nehezen értelmezhető, kislányokról szóló regényeket, akiket hajt a kíváncsiság. Valamint a régi korban játszódó műveket.

Barátság
6
Bátorság
10
Önfeláldozás
7
Műveltség
4
Őszinteség
3
Elgondolkodtató történet
8
Erőszak
1
Izgalom
9
Mindennapi történet
2
Nevettem rajta
2
Szerelem
5
Sírtam rajta
2
Tetszett
10
Varázslatos történet
7