Forduló
6

Forróság és szerelem, egy gyönyörű sziget, és négy barát, a Hazudósok. Cadence számára így telnek a nyarak, mígnem történik valami, ami mindent megváltoztat, és a lány lába alatt meginog a talaj. De ő nem emlékszik. Nem emlékszik a balesetre, habár a szíve mélyén tudja - még ha az ezer darabra is van törve -, hogy valamit tett. Valami borzalmasat. Úgy tűnik, rajta kívül mindenki tudja, neki azonban nem árulják el. Még az ő Hazudósai sem.

E. Lockhart lebilincselő és idegtépő műve megolvasztja a szíved, de aztán fokozatosan össze is zúzza, millió darabra töri, s bármennyire is szeretnéd, nem tudsz tenni ellene. 

Azért volt jó olvasni, mert E. Lockhart a könyv utolsó lapjáig fenntartja az érdeklődést, az utolsó oldalig azt hiszed, hogy átlátod a történteket, és aztán bumm, egy nagy fordulat, te pedig ülsz, és próbálod feldolgozni, hogy mi történt, miközben a könnyeid megállíthatatlanul folynak. Cadence és családjának története egyúttal ragad magával és gondolkoztat el. 
Nem lennék a regényben főhős, mert Cadence története éppolyan sokkoló és szomorú, mint amennyire a könyv közepén vonzónak találnád. Szembenézni a tetteinkkel mindig kemény diónak bizonyul, főleg, ha ilyen súlyosan nehezednek a vállunkra. Cadence és Gat szerelme mindannyiunkat magával ragadott, ám a családi tragédia elszakítja őket egymástól. Mindannyian éltünk már át fájdalmat és bűntudatot is, de Cadence egyszerre szenved mindkettőtől, ami még nehezebbé teszi számára azt, hogy megbocsásson magának. 
Annak ajánlom, aki egy könyvtől a fordulatot, a váratlant várja. E. Lockhart művében egyszerre van jelen a húdejólenneafőhőshelyébenlenni  és a sohanemlennékafőhős érzése. A könyv számunkra az abszolút tökéletes könyvet jelenti, amiben ott van a homály, a rejtély, szerelem, és a csattanó is. Mindenkinek ajánljuk, igazán izgalmas könyv. 
Ne olvassa el, aki nem szeret olyan könyvet olvasni, amiben a fordulat egy szomorú tragédia, ami szétszakítja a családot.

Igazából nagyon nehéz arról írni, hogy kinek nem ajánlanánk a könyvet, amikor egy ilyen remekműről beszélünk. Véleményünk szerint Cadence Sinclair és családjának története mindenki számára tanulság lehetne. Megtanítja, hogy nincs tökéletes család, és azt, hogy a pénz és az azzal járó hatalom minden kapcsolatot megmérgez. Nincs olyan, hogy minden tökéletes. 

Barátság
10
Bátorság
10
Önfeláldozás
6
Műveltség
9
Őszinteség
10
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
1
Izgalom
10
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
1
Szerelem
10
Sírtam rajta
10
Tetszett
10
Varázslatos történet
4