Forduló
6

Mikor azt hiszed, hogy veled biztosan nem történhet meg, a legváratlanabb helyzetben jössz rá, hogy itt te sem lehetsz kivétel.

Egyik pillanatban még élvezed a barátokkal töltött estét, majd a következőben ráeszmélsz, hogy minden odaveszett, ami eddig fontos volt számodra. Egy felelőtlen döntés és ennyi elég is volt, hogy tragédiák sorát indítsa el.
A történet egy nagyon komoly tragédiát dolgoz fel, illetve annak következményeit. Egy buliból hazamenet Cole és barátai balesetet szenvednek, csakhogy ezzel nemcsak maguknak okoztak kárt, hanem egy másik autó utasainak is, akik ebben a helyzetben teljesen ártatlanok voltak, egyetlen hibájuk, hogy rosszkor voltak, rossz helyen. A két járműben utazók közül csak ketten élték túl a tragédiát, a többi hat ember életét vesztette. És mindez miért? Ittas vezetés miatt.
Cole ezután nem tudja, hogyan folytathatná az életét, mindent elvesztett. A bűntudat felemészti teljesen és nem érti, miért kellett neki életben maradnia. A másik autó egyetlen túlélője a 16 éves Kacey, akinek az élete ugyanúgy teljesen a feje tetejére állt, miután húgával szülők nélkül maradtak. Cole folyamatosan szemmel tartja a lányt, nem tudja hogyan kaphatna megbocsátást tőle, miután barátaival tönkretették az életét. Ezért eldöntötte, hogy segít a lánynak a tudta nélkül, vigyázni fog rá, hogy ezután ne érhesse semmilyen baj őt.
Komoly történet, komoly mondanivalóval.
A szereplők fájdalmát nagyon jól átadja és érzékelteti a könyv, és pontosan ezért ajánlanám mindenkinek elolvasásra, hiszen, ha valaki egyszer, ha csak egy kitalált történet alapján is, de átéli, milyen következményei lehetnek, ha ittasan volán mögé ül, akkor úgy gondolom kétszer átgondolja majd, hogy megtegye-e.

Azért volt jó olvasni, mert ez egy olyan történet, ami bárkivel megtörténhet. Nagyon tanulságos, hiszen megtudhatjuk, hogy mekkora súlya van egy ilyen balesetnek, amit, aki még nem tapasztalt, csak sejteni merészelt. Illetve egy nagyon fontos üzenetet hordoz a könyv, ami pedig nem más, mint az ittas vezetés elleni felhívás. Mint a történetben, a valóságban is számos balesetet okozott már az ittas vezetés, úgy gondolom mindenki számára hangsúlyozni kellene a lehetségesen bekövetkezhető veszélyeket.

Nem lennék a regényben főhős, mert egy ilyen sorsot senkinek sem kívánnék, még a legádázabb ellenségemnek sem. Egy ilyen tragédia mindent a feje tetejére állít az életben és rendesen a földhöz dob. Viszont a főhős kemény harcot vívott a gödörből való felülkerekedésért, igaz, nem elsőre sikerült ezt elérni. Azonban, ami fontos, hogy ne adjuk fel a legelső bökkenő után, küzdeni kell!

Annak ajánlom, aki a témával kapcsolatban szeretne megtudni információkat, például, hogy milyen érzelmek kerülnek előtérbe különböző személyek szemszögeiből egy ilyen baleset kapcsán. A bűntudat, a felelősségérzet, a feltétel nélküli szeretet, a csalódás, majd a fájdalmas küzdelem. Nem éppen egy könnyű olvasmány, fiatalokról szól fiataloknak, hogy megismertesse velünk, hogy milyen következményei lehetnek egy ilyen hibának, pedig lehet, hogy épp mi vagyunk azok, akik csak rosszkor voltunk, rossz helyen.

Ne olvassa el, aki nem viseli jól a tragikus történeteket. Lelkileg elég megrázó lehet a történet, főleg azok számára, akik voltak már hasonló helyzetben. Ha vidám történetre vágysz éppen, akkor ne ez legyen a választott olvasmányod. Szomorú történetével rendesen elgondolkodtatja az embert az élet és halál kérdéseiről.

Barátság
4
Bátorság
7
Önfeláldozás
6
Műveltség
3
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
7
Izgalom
2
Mindennapi történet
2
Nevettem rajta
1
Szerelem
2
Sírtam rajta
9
Tetszett
8
Varázslatos történet
1