alkonyA beavató lapot és a szimulációs játékot készítette: ÖNFELÁLDOZÓK - V.É.G.E.D. - Vásárosnamény

Bartos Zsuzsa: Alkonyőrzők

Recept, avagy mi kell egy igazán kalandos könyvhöz?

  • Fogj egy időgépet, és repülj el vele egészen 2145-ig!
  • Ha odaértél, alaposan nézz körül, próbálj keresni legalább 2 természetes férfit!
  • Vigyázz, légy körültekintő, mert a géntervezettek között nehéz dolgod lesz, ha meg akarod találni őket!
  • Ha megtaláltad Ardant és Tarikot, csak követned kell őket és megismerhetsz egy különleges, mérnöki pontossággal megtervezett világot, ahol mesterségesen szabályozott eső esik, ahol fertőtlenített, citrom illatú a levegő, a fák biolumineszcens fényben tündökölnek, s ahol élménykártyával, virtuális szobában, hologyerek formájában találkozhat az ember a természetes gyerekével.

De hol lehet Deira, a természetes gyerek a valóságban? Ki rabolta el, és miért? Politikai céllal, háremhölgynek vagy egy fanatikus gyűjtő a magángyűjteményébe?

HA ezekre a kérdésekre választ szeretnél kapni:

  • Helyezkedj el kedvenc foteledben!
  • Vedd elő Bartos Zsuzsa Alkonyőrzők című regényét!
  • Ha kíváncsi vagy a géntervezettek világára, a tökéletes világban élő, tökéletlen természetesek próbatételére, akkor olvasd el a könyvet!

Vigyázat! Lebilincselő, nem biztos, hogy le tudod tenni, míg a végére nem érsz!

A könyvhöz készült szimulációs játék megtekinthető a képre kattintva!

szim1

Azért volt jó olvasni, mert nem szokványos korban és szereplőkkel játszódik. Elgondolkodtató volt számunkra, hogy milyen jövő várhat az emberiségre, ha nem vigyázunk.
Nem lennék a regényben főhős, mert a géntervezettek tökéletes világában egy tökéletlen természetesként nagyon nagy próbatételek és veszélyek leselkednének rám. Ezen kívül nem szeretnék egy mérnöki pontossággal biotech cégek által megtervezett ,,mű" világban élni.
Annak ajánlom, aki kedveli a sci-fi műfaját és unatkozás nem szerepel a szótárában. Az is feltétlen olvassa el, aki szeretne megismerni a lehetséges jövőképek közül egyet!
Ne olvassa el, aki szereti a régi, korhű családi regényeket, hiszen ebben a regényben az anya, apa, testvér szó elveszíti jelentőségét, hiszen a tervezettekkel nem versenyezhetnek, sem képességekben, sem lehetőségekben. Az se olvassa el, aki szereti a nagy terjedelmű, hosszabb tájleíró részeket, hiszen ebben a könyvben inkább a nagy kiterjedésű izgalmas, cselekményeket olvashatjuk.

Barátság: 8
Bátorság: 9
Önfeláldozás: 7
Műveltség: 10
Őszinteség: 5
Elgondolkodtató történet: 10
Erőszak: 4
Izgalom: 10
Mindennapi történet: 1
Nevettem rajta: 1
Szerelem: 7
Sírtam rajta: 2
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 10