párválasztó
A beavató lapot és a szimulációs játékot készítette: ÖNFELÁLDOZÓK - A Fóti Tó Hölgyei - Felsőgöd

Kiera Cass: A Párválasztó

Maxon herceg, a királyi család egyetlen gyermeke elérte a felnőtt kort, így a hagyományokhoz híven megrendezésre kerül a párválasztó. Ezen esemény során Illéa minden hajadon leánya lehetőséget kap, hogy versenybe szálljon, és egy nap királyné válhasson belőle. Ám ezt az életre szóló lehetőséget mindenki máshogy éli meg...

"Nem hittem volna, hogy ez ilyen lesz. Hogy ez a sok lány így felforgatja majd a palotát - és az életemet. De van egy olyan érzésem, hogy ez a párválasztó nem csak rajtam áll/múlik..." (Maxon Schreave)

"Egy vagyok a 35 lány közül. Úgy jöttem el, hogy féltem, egy barátot sem találok, senki nem lesz őszintén kedves hozzám, hiszen ez mégis csak egy verseny. Ám kellemesen csalódtam, mert America Singer-ben bizalmasra leltem. Jó királynő válhat belőle - persze, ha nem én leszek az." (Marlee Tames)

"Egyszer én is jártam ebben a cipőben... Egyszer én is csupán egy voltam azon versenyzők közül, akik a hercegért vetekedtek. De ma... rajtuk a sor. A tét a fiam szíve és az ország jövője. Ahogy ezeket a lányokat nézem, magamat látom. És egy lehetőséget mindegyikükben." (Amberly királyné)

"Bármilyen út vezet is a győzelemig, én végigmegyek rajta. Nem vagyok (az a) vesztes típus./Sosem voltam vesztes típus." (Celeste Newsome)

"Már két éve próbálom meggyőzni magam, hogy sikerülhet egy jó életet felépítenünk együtt. De ez mind csak illúzió. Egy álomkép, ami eltűnne az első napon, amint szembenézünk a valósággal. Nem tudom, hogy adhatnám meg neki mindazt, amit érdemel." (Aspen Leger)

"5-ös vagyok. Mi, művészek, csak egy szinttel állunk a szolgálók fölött. Az én világomban egy lánynak csupán egy esélye van arra, hogy fényűző életet éljen - a párválasztó. Amit én nem akartam. Nem akartam kiválasztott lenni, versenybe szállni a koronáért és egy karót nyelt idegen kegyeiért. Őszintén, még csak meg se akartam próbálni. Mert az én szívem már foglalt." (America Singer)

A könyvhöz készült szimulációs játék megtekinthető a képre kattintva!

szim2

Azért volt jó olvasni, mert ez egy jó könyv. Pont. Érzelmes, értelmes, jól felépített, izgalmas és vicces – egyszerűen imádtuk. A temperamentumos főhősnőtől kezdve a kidolgozott karaktereken át egészen Aspenig – na jó, őt utálni imádjuk. A lényeg, hogy beleszerettünk.
Lennék a regényben főhős, mert MAXON. Mind részt vennénk ebben a Párválasztóban – vagy minimum rendeznénk egy sajátot. A kasztrendszerben talán nem élnék, de a palotában biztosan.
Annak ajánlom, aki a hétköznapokból szeretne kiszakadni a Párválasztó világába, és elmerülni egy romantikus, izgalmas történetben – valamint nem zavarja egy kis csöpögés. Vagy sok – mert ez tele van erőteljes érzésekkel, amiket te is átélsz olvasás közben.
Ne olvassa el, akinek másnap kelnie kell, mert ez a könyv nem ereszt egykönnyen. Annak sem ajánlom továbbá, akit idegesítenek a szerelmi háromszögek, a továbbiakban bőven kijut belőle.

Barátság: 7
Bátorság: 7
Önfeláldozás: 4
Műveltség: 3
Őszinteség: 8
Elgondolkodtató történet: 3
Erőszak: 4
Izgalom: 7
Mindennapi történet: 2
Nevettem rajta: 7
Szerelem: 10
Sírtam rajta: 3
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 5