angyal
A beavató lapot és a szimulációs játékot készítette: ELFAJZOTTAK - Könyvmoly Quartett - Pécs

Cassandra Clare: Az angyal


Amikor a mindössze 16 éves Tessa Gray behajózik Londonba, még csak nem is sejti mi vár rá. Ám amikor bátyja helyett két idős nő várja azt állítva, hogy testvére utasítására cselekednek, majd pedig 6 hónapra fogságba ejtik, már sejti, hogy nem minden a vártak szerint fog alakulni. És mindennek tetejébe még azt is állítják, hogy alakot tud változtatni?
Ezek után megkönnyebbülésként éri Will Herondale viharos mentőakciója, és bevezetése az Árnyvadászok veszéllyel és varázslattal teli világába. Hamarosan megismerkedik Jemmel, a sötét titkokat rejtegető tehetséges harcossal; Henryvel, a felhők felett járó feltalálóval; Charlotte-tal, az intézet szigorú, ám kedves vezetőjével és a Londoni Intézet többi lakójával is.
Ám mint kiderül, képességei értékesebbek, mint gondolná. Hamarosan beleveti magát az Alvilágiak sötét világába, belegabalyodva az Árnyvadászok sötét ügyleteibe, vámpírok ellen és mellett harcolva miközben néha még egy ősi boszorkánymester is besegít.
De vajon ki áll igazából a történtek mögött? És kinek az oldalán áll igazán a testvére? Ami pedig a legfontosabb: ki irányítja az árnyékok közt egyre fenyegetőbben közeledő, mechanikus hadsereget?


A könyvhöz készült szimulációs játék megtekinthető a képre kattintva!

szim3

Azért volt jó olvasni, mert Tessa egy nagyon szerethető főszereplő volt. Ahogy a bátyját kereste, látszott rajta, hogy fontos neki, és hogy nagyon szereti.
Nem lennék a regényben főhős, mivel Tessának sok mindenen kellett keresztülmennie, és egy számára teljesen új világot ismert meg. Nehéz lehetett mindezt átélni és nem megőrülni.
Annak ajánlom, aki megismerkedne valami újjal, és szereti a természetfeletti lényeket.
Ne olvassa el, aki még nem találkozott Cassandra Clare Végzet ereklyéi című sorozatával. A könyv hátterének megértése nélkül a könyv nem igazán élvezhető.

Barátság: 8
Bátorság: 9
Önfeláldozás: 7
Műveltség: 7
Őszinteség: 4
Elgondolkodtató történet: 4
Erőszak: 8
Izgalom: 10
Mindennapi történet: 1
Nevettem rajta: 5
Szerelem: 8
Sírtam rajta: 2
Tetszett: 9
Varázslatos történet: 10