dorothyA beavató lapot és a szimulációs játékot készítette: ÖNFELÁLDOZÓK - Mester hármas - Szolnok

Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Mindannyian ismerjük Dorothy történetét, hogyan segített Óz népének és szabadította fel őket a gonosz boszorkány uralma alól. De elgondolkodtatok már azon, hogyan folytatódik a sztori? Mi most elmeséljük.

Smaragdváros már nem a régi, a nyalóka-fákat, az életteli, vidám környezetet felváltotta a sivár, színtelen, szomorú táj. Hogy mi történt itt?
Hát, Dorothy, miután elhagyta ezt a mágikus világot, nem találta helyét Kansasben, ezért visszatért. De egy-kettőre a varázslat és a hatalom megszállottja lett. Kiszipolyoztatta a földből a mágiát, ezzel mindenkit uralma alá kényszerített, a környezetet pedig felismerhetetlenné változtatta.
Ám a régi történet megismétli önmagát, a lakosok szenvedésére válaszként újabb lány érkezik Kansasből, Amy, aki egyáltalán nem hasonlít Dorothyra. Külsejük és személyiségük is teljesen eltér egymástól. De talán pont ez a lényeg, hiszen így nem követi el ugyanazokat a hibákat és nem esik a mágia bűvkörébe.
Amy észreveszi, hogy a jó és a gonosz határa teljesen elmosódott Ózföldén. Egy furcsa véletlennek köszönhetően belép a Gonoszok Forradalmi Rendjébe, ahol egy rendkívüli küldetéssel bízzák meg.

„Feladatod: eltávolítani a Bádog Favágó szívét
Ellopni a madárijesztő agyát
Elvenni az oroszlán bátorságát
Dorothynak pedig meg kell HALNIA.”

Vajon ő sikerrel járhat vagy Smaragdváros örök kárhozatra van ítélve? 

A könyvhöz készült szimulációs játék megtekinthető a képre kattintva!

szim6

Azért volt jó olvasni, mert bemutatta, hogy egy rendes, szeretetreméltó lány is a varázslat és hatalom rabjává válhat, hiszen senki sem tökéletes, még a kitalált karakterek sem. Az írónő ezzel a történettel a mi világunkat is a feje tetejére állította, és görbe tükröt mutatott nekünk.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem szívesen mennék el ilyen távol az otthonomtól. Továbbá a harc, a gyilkolászás és az intrika sem az én asztalom. De a legfőbb indok, hogy összetörné a szívemet, ha gyermekkori álomvilágomat ilyen állapotban kellene látnom.
Annak ajánlom, aki a titokzatos történetek megszállottja. Valamint aki szeretné megismerni Dorothy másik személyiségét is és egy rózsaszín hajú lány elképesztő kalandjait.
Ne olvassa el, aki beleszeretett Dorothy karakterébe. Számukra ez a könyv kiábrándító, hiszen a kedves, mosolygós vidéki lányból egy kiállhatatlan, hisztis tyúk lett. 

Barátság: 6
Bátorság: 10
Önfeláldozás: 8
Műveltség: 3
Őszinteség: 4
Elgondolkodtató történet: 9
Erőszak: 10
Izgalom: 8
Mindennapi történet: 2
Nevettem rajta: 1
Szerelem: 6
Sírtam rajta: 1
Tetszett: 8
Varázslatos történet: 10