Belezúgva könyvborítóA beavató lapot és a szimulációs játékot készítette: MŰVELTEK - Arisztokraták - Cegléd

Eve Ainsworth: BelezúgvaFeltehetően mindenki volt már szerelmes és bizonyára mindenkit lengett már körül az a bizonyos "rózsaszín köd". Nos, ez a rózsaszín köd néha nemcsak gyengíti a józan ésszel való gondolkodást, de megesik, hogy felül is írja azt. Előfordult már veled, hogy valaki akit nagyon szerettél arra kért, hogy hagyj magad mögött mindent, csak vele foglalkozz és kerüld el jó messzire a régi barátaidat? Ha nem, akkor szerencsés vagy, mert nem állítottak még ilyen kellemetlen választás elé. Ha azonban a legkisebb jelét is érzed arra, hogy igennel válaszolj értesítenünk kell, hogy az illető valószínűleg befolyásolni és irányítani akar téged. 

Anna esete sajnos csak egy a sok eltitkolt történet közül, amelyet átélőjük nem mer senkinek elmondani, azonban nem győzzük elégszer elmondani, hogy ne féljetek! Igazi barátaink mindig ott lesznek mellettünk, hogy segítsenek kijutni a bajból és támogassanak minket, ha helyesen döntünk illetve, visszatartsanak, ha nem jól választunk. 


Az elkészített videóban megpróbáltuk kihangsúlyozni a könyv üzenetét, merthogy van mondanivalója nem is akármilyen! A jelenet a könyv azon részletére épül, amikor Anna ki akar szökni Willhez, de a lány öccse, Eddie lebetegszik, ezért Anna késik a találkozóról és Will rátámad, bár elsőre mi is azt hittük, hogy nem jól olvastuk, pedig mégis! Igen, arra a jelenetre gondolunk amikor Will először bántja Annát! Nem szokásunk érzelgősnek lenni, de miután a lány másnap reggel sírva talál rá kisöccsére és ráébrednek mennyire hiányzik nekik az édesanyjuk már nálunk is eltört a mécses... Szóval zsepiket előkészíteni ha el akarjátok olvasni a könyvet! A forgatások alatt sajnos az időjárás nem engedte a helyszín valósághű megjelenítését, de reméljük, hogy ez nem ront az élményen!

belezúgva_filmképAzért volt jó olvasni, mert újra átélhetjük milyen is életünkben először igazából szerelembe esni, szeretni valakit annyira, hogy mindent és mindenki mást kizártok és csak ti ketten léteztek egymásnak. Mégis egy idő után elkezd motoszkálni benned, hogy valami nincs rendben, hiába hitegeted magad mégis beigazolódik az amitől tartottál. Kiderül, hogy mégsem olyan tökéletes minden, sőt semmi sincs rendben!

Lennék a regényben főhős, mert nagyon bátor tett volt Annától, hogy szembe mert szállni Will-el, igaz kicsit későn, de időben összeszedte a bátorságát és fellázadt a folytonos számonkérés, illetve sérelem ellen. Sokan nem mernek segítséget kérni, mert félnek, hogy a fenyegető szavak tettekké válnak, azonban azt javasoljuk senki se féljen! Mindig van egy segítő kéz és egy kiút a veremből, amibe taszítottak csak észre kell vennünk a lehetőségeket!

Annak ajánlom, aki szereti a szerelmes tiniregényeket is, de nem riad vissza a váratlan, néha sokkoló fordulatoktól. Hogy mi köze is van egy tinis "love story"-hoz egy sokkoló fordulatnak? A könyv elolvasása és a sokkhatás enyhülése után már te is tudni fogod...

Ne olvassa el, aki nem szereti a romantikus regényeket és a váratlan befejezéseket. Ez a könyv egyszerre illik bele több kategóriába, de mégis mindenhonnan kilóg egy kicsit és sajátos módon közöl velünk egy olyan problémát, amellyel elég sokan küzdenek manapság. Ez pedig nem más, mint az irányítani és befolyásolni akarás. Sokaknak talán túl nyers lehet ez a megfogalmazás, azonban úgy véltük mégis ez volna a legjobb mód arra, hogy kifejezzük ennek a könyvnek a mondanivalóját.

Jó olvasást! 

Barátság: 8
Bátorság: 10
Önfeláldozás: 9
Műveltség: 7
Őszinteség:6
Elgondolkodtató történet: 10
Erőszak: 10
Izgalom: 10
Mindennapi történet: 3
Nevettem rajta: 1
Szerelem: 10
Sírtam rajta: 10
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 5