Forduló
7

Veled előfordult már, hogy elfelejtettél fontos dolgokat? Születésnapokat, névnapokat, évfordulókat? Nem most nem ezekre gondolunk. Elfelejtetted valaha, hogy hol laksz, hogy kik a szüleid, vagy hogy mi a neved?

Életünk első percétől kezdve szó szerint a nyakunkba szakadnak az információk, ahogyan növünk ez az információ mennyiség is rohamosan növekszik. Azonban csak rajtunk múlik, hogy mit szeretnénk kemény munkával megőrizni a memóriánkban. Kitörölni már könnyebb, de lehetséges minden információt kitörölni a fejünkből? Egyes kutatások szerint igen, vagyis ha nagy trauma ér minket az agyunk egyszerűen kitörli vagy megváltoztatja az emlékeket, hogy könnyebben tudjuk azt feldolgozni. Vajon ez történhetett Charlieval és Silasszel is? Érdekfeszítő, ahogyan a kérdések folyamatosan csak érkeznek és nem kapunk rájuk rögtön választ. Ilyenkor az olvasók is feszülten várakoznak a megfejtésekre, sorról-sorra vagy akár oldalról-oldalra is. Felmerül bennünk, hogy vajon milyen természet feletti erő lehet az, amely megfoszthat két életerős fiatalt az emlékeiktől. Talán a szerelem? Vagy inkább a kötődés? Esetleg az, hogy még maga a teremtő sem akarja, hogy e két személy útjai külön váljanak? Minden felmerülő kérdésre választ kaphattok, ha elolvassátok a könyveket, vegyetek példát hőseink figyelemre méltó kitartásáról és olvassátok végig a trilógiát, megéri higyjétek el. Nem fogtok csalódni. 

Azért volt jó olvasni, mert mindannyiunk idegei pattanásig feszültek olvasás közben. Végig azért szurkotunk, hogy a kirakós újabb darabjaira találjanak rá főhőseink és kideríthessék, miért felejtettek el egyik napról a másikra mindent ami fontos volt az életükben. Azonban a könyv végén ott figyel minden vérbeli olvasó rémálma, a rettegett mondat, miszerint "Folytatása következik..." Ezért azt javasoljuk, hogy mind a három kötetet vegyétek ki, ha lehetséges, mert amint befejeztétek az egyik kötetet, azonnal el akarjátok majd olvasni a másik kettőt is.
Lennénk a regényben főhősök, mert Silas olyannyira édes, hogy még a legmogorvább szivet is felolvasztja. Figyelem! Tipikusan könyvmoly gondolatok következnek. Szinte mindannyiunk azt kívánta a könyv végén, hogy bárcsak léteznének olyan fiúk, mint Silas. Amikor kiderült a közös tetoválásuk Charlieval egyenesen odáig voltunk és mi is fennhangon követeltünk magunnak egy-egy Silast. 
Annak ajánljuk, aki szereti a sok, nem is inkább a rengeteg szerteágazó cselekményfonalat boncolgatni és végig teljes figyelemmel tudja követni azokat (nők és nyomozók előnyben).
Ne olvassa el, aki nem szereti a pattanásig feszülő idegeket és a folyamatos nyomasztó kérdésket. 

Barátság
7
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
7
Őszinteség
10
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
1
Izgalom
10
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
6
Szerelem
10
Sírtam rajta
4
Tetszett
9
Varázslatos történet
6