Forduló
7

A könyvsorozat, ami fél világot lázba hozta és a sebhelyes homlokú fiú, akinek mindenki ismeri a nevét, 2016-ban ismét visszatért egy újabb kalandra, egy nem hivatalos 8. kötetben, hogy nyolcadszorra is a varázsvilágba repítse az olvasót. Mindegy ugyanolyan mint régen volt, de mégsem.. Most a következő generációra került a sor, hogy bajt keverjen, megoldják a családi vitákat, felfedjék az egykor Sötét Nagyúr egyik legnagyobb titkát, legyőzzék a gonoszt, megmentsék a világot és elvarázsoljanak minket.

Azért volt jó olvasni, mert visszaidézte az általános iskolás éveimet, amikor Rowling remekművét először olvastam, és amikor beleszerettem ebbe a világba. Megállás nélkül faltam a köteteket, letehetetlen! Amikor megtudtam hogy kiadják a színdarab szövegkönyvét, mindenképp el akartam olvasni, főleg mert angolul jobban beszélő ismerőseimtől hallottam, hogy igazolja azon teóriámat, hogy a Sötét Nagyúrnak viszonya volt Bellatrixszal. 
Lennék a regényben főhős, ha én dönthetem el, hogy ki lehetek, tekintve hogy több karakter is esélyes lenne az "elátkozott gyermek" címre, mint például Albus Potter, Scorpius Malfoy, Delphi, vagy épp maga Harry Potter. Személy szerint én Delphi bőrébe bújnék a legszívesebben, mert ő a legmenőbb karakter, és őszintén, ki ne akarna párszaszájú lenni, vagy repülni?!
Annak ajánlom, aki olvasta a Harry Potter sorozatot, mert szükség van rá, hogy egyes dolgokat képes legyen megérteni az olvasó. Továbbá fontos, hogy ennek ellenére képes legyen kissé elrugaszkodni Rowling tökéletesen felépített világától, mert sajnos elég sok mindenben eltérés vehető észre, például hajszíneknél, meg néhány helyen kissé zavaros a felépítése is, ami miatt egy nagyobb rajongónak negatív élmény lehet.
Ne olvassa el, aki nem szereti a fantasy könyveket, vagy a Harry Potter sorozatot! Annak sem ajánlom, aki nem kedveli a fanfiction szerű irományokat.

Barátság
10
Bátorság
8
Önfeláldozás
9
Műveltség
5
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
7
Izgalom
10
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
4
Szerelem
5
Sírtam rajta
8
Tetszett
9
Varázslatos történet
10