Forduló
7

Érezted már, hogy nem tudod kifejezni, mit érzel? Őrjítő paradoxon, nemdebár? Milliószor éltem már át ezt. A megfelelés vágya kényszerített minden egyes dologra, amit tettem. Emberek százai haltak már meg a ki nem mondott szavaim miatt. De eljött a változás ideje. Túl sok mindenen mentem keresztül, amely nagy befolyással van egyaránt a múltamra, a jelenemre és a jövőmre is.

Lexikonok. Habár, mind értelmileg és érzelmileg intelligens emberek alkották őket és máig is alkotják, összetömörítetten nem születhet tökéletes megfogalmazás egy­-egy adott emóció leírására.

Vegyük például a fájdalmat. A Magyar Nagylexikon így írja le: „a bőrben és más szervekben lévő receptorokban keletkező ingerek hatására létrejövő érzés”

És mi történik, hogyha a szívem vérzik? Az is csupán egy inger hatására? És ez az inger mind magában foglalja a csalódást, a hiányérzetet, a megbántottságot? Lakozhat-e fájdalom lelkünkben, ha az nem kézzel fogható?

A két alapvető érzelem a bánat és öröm. Gondoltad, hogy ezek nem is szerepelnek ebben a szótárban? Hogy ezt lehet, hogy meg sem próbálták definiálni?

Feszültség: ”erős érzelmi színezetű készenléti állapot”. Készenléti állapot? És mire állsz készen, lekeverni egy nagy pofont, negatív energiáid levezetésének céljából?

Engem is sokat kísért.

 Garabonc vagyok. Ezt akkor mondjuk, ha valaki valamilyen veleszületett áldással rendelkezik. Az én garabonciám az ölés, gyilkolás, életek kioltása… Bárhogy is nevezed, vérfagyasztóan hangzik.

 Egy szakadék szélén állok, úgy tűnik, bármelyik pillanatban leeshetek, de én konokul tartom magam. Hogy miért? Magam sem tudom. Eddig nem ismertem a fájdalmat, a félelmet, a feszültséget, amely nagy hévvel jött, és elsodort engem, mint egy hurrikán.

Ez volt a nagybetűs SZERELEM.” a nemi vonzalom individualizálódott formája”.

A világ legbonyolultabb dolgát vajon öt szóval le lehet írni? Vajon létezik egy az egész világ megoldására kitalált egyenlet?

Az enyémben az ismeretlen egy bizonyos lienid herceg lenne, kinek szemei csak úgy magával ragadtak, tekintete felperzselt bármikor csak rám tekintett. Az egyetlen, ki kiigazodott még a bennem zajló szélviharban is, szívem nagy feketeségében könnyűszerrel rálelt a világosságra. Aki így is látta a felszín alatt a jót, vágyamat a megértésre és legfőképp az egyenrangúként kezelésre. Egy dologban nem értettünk egyet, ez pedig a házasság volt. Számomra már a gondolat is émelyítő, hogy valaki rendelkezzen felettem, velem. Hogy gyermekeket szüljek és életem hátralevő részében háztartásbeliként kezeljenek. Vad, betöretlen csikóként éltem napjaimat, kit nem zabolázhatott meg egykönnyen valamilyen herceg!

Ez volnék én, Katsa.

 Vad, kiszámíthatatlan, félelmetes, meg nem értett, de mindezek mellett EMBER!

Ez az én mindent vagy semmit játszmám! Vagy megszoksz, vagy megszöksz!

 

Bravúros történet, amely bárki tetszését elnyerheti, mert fő szálának nem a szerelmet tarthatjuk. Szóval, ha így Valentin és nőnap környékén szingliként olvasnál valamit, bátran ajánljuk. Ármány, cselszövés, szövetség, barátság, féltés, félelem mind-mind visszaköszönnek a könyv lapjain.

Egyetlen kérdésem maradt, mi a TE garabonciád?

 

Azért volt jó olvasni, mert a szerző egy különleges témát választott gondolatai kifejezésére. Érdekes volt belépni egy új világ és egy varázslatos történet kapuján. A szeretetteljes főszereplők még élménydúsabbá tették. És persze Pongor sem tántorít vissza, amikor értékelésre kerül sor.


Nem lennék a regényben főhős, mert rengeteg szörnyűséget kellett átélnie. De amilyen kitartó és bátor csak csodálni tudom. De szörnyűséges az, hogy nemcsak mások irtóznak tőle már saját énje is megrémiszti.


Annak ajánlom, aki szereti a fantasztikus történeteket és könnyűszerrel veszi a lelki megpróbáltatásokat. Erőszak és szerelem egy regényben összesűrítve. Meglepő és fordulatos,tele izgalmakkal.Tiszta szívből ajánlom mindenkinek.


Ne olvassa el, aki nehezen birkózik meg az E/3-ben íródott könyvekkel. Bizton állíthatjuk ez az egyetlen hátulütője. Személyes negatív tapasztalat pedig az, hogy sajna a mi könyvtárunk csak egy példánnyal rendelkezik.

Barátság
2
Bátorság
10
Önfeláldozás
8
Műveltség
3
Őszinteség
5
Elgondolkodtató történet
1
Erőszak
10
Izgalom
10
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
6
Szerelem
10
Sírtam rajta
8
Tetszett
9
Varázslatos történet
8