Forduló
7

John Cleaver nem egy átlagos tini. Szociopata, és a sorozatgyilkosok megszállottja. John a könyv elején viszonylag normális életet él, azon kívül, hogy terapeutához jár, és az anyjának segít holttesteket balzsamozni a hullaházukban. Amikor viszont valaki megöli a kisváros egy lakóját, John már biztos benne, hogy sorozatgyilkossal van dolga. Persze az anyja azt mondja, maradjon ki belőle, és ne foglalkozzon vele, de miért is hallgatna rá? Tehát John elkezd nyomozni, de amire rájön, nem az, mint amire számított. Át kell értékelnie azt, hogy mit is gondolt eddig a gyilkosról, és hogy eddig mit is tudott a világáról.

Ez egy szórakoztató könyv, nem szokásos témaválasztással, ami mindenkit leköt. A főszereplő karaktere jól van felépítve, és a gondolataiból sokat megtudunk a szociopaták gondolkodásáról. A többi szereplő is nagyon kedvelhető volt, a személyes kedvencem John terapeutája, Dr. Neblin volt. Az egész könyv jól lett megírva, néhány apróbb kivétellel. A fantasy szálat például én nem tettem volna bele, szerintem az nagyon nem illett oda, igazából nekem kicsit elrontotta az élményeimet a könyvvel kapcsolatban. A végén pedig valami hiányzott, teljes volt a lezárás, közben mégsem. Összességében véve nem volt rossz könyv, és mindenkinek ajánlanám. És persze még van folytatása is, ami az első helyen áll az olvasásra váró könyveim között.

Azért volt jó olvasni, mert nem egy szokásos könyv volt, és lehetetlen volt letenni. Egy nap alatt elolvastam, és azt kívántam, hogy ne legyen vége.
Nem lennék a regényben főhős, mert egyszerűen nem tudom elképzelni magam John bőrében. Nehéz lehet ennyi szabály között élni, amit ráadásul ő talált ki magának.
Annak ajánlom, aki egy szórakoztató könyvet keres, ami olvasás közben el is gondolkodtat. Érdekes egy szociopata szemén keresztül látni a világot, egy teljesen más nézőpontot ismerhetünk meg.
Ne olvassa el, aki nem szeretne hullaboncolási jelenetekről olvasni. Kicsit erősebb gyomor szükséges hozzájuk, de annyira nem vészes.

Barátság
5
Bátorság
9
Önfeláldozás
7
Műveltség
7
Őszinteség
5
Elgondolkodtató történet
7
Erőszak
8
Izgalom
9
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
4
Szerelem
5
Sírtam rajta
1
Tetszett
9
Varázslatos történet
6