Forduló
7

Kedves olvasó, tán érdekelnek az ifjúsági regények, azon belül is a fantasy? Mégis mi sarkallt arra, hogy pont ezt a könyvet vedd le a polcról? Nehogy letedd! Figyelj, mert nem egy hétköznapi történet felé tetted meg az első lépést. Már a könyv remek fülszövege is azt sugallja, hogy hiba lenne kihagynod az elolvasását.

Mondd csak, foglalkoztatott már az időutazás gondolata? Érdekel egy érzelmekkel és humorral teli történet? Főszereplőnk, Gwendolyn egy elsőre szokásosnak tűnő, de közel sem átlagos napon szembesül azzal, hogy Isaac Newton hibás számításai miatt a cukorkavásárlás meglepő fordulatot vesz számára. Oh, nem kedves olvasónk, nem mi beszélünk félre, még csak most jön a történet java. Ő nemzedéke következő időutazója, akinek az a sors jutott, hogy „bezárja a kört”. Utazásaira Gideon kíséri el, az Őrzők Rendjének nagymesterének unokaöccse. Bár kapcsolatuk nem felhőtlenül indult, ennek ellenére sok remek pillanatot ígérnek civakodásaik. Kalandjaikról csupán pár szót ejthetünk: Párviadal, üldözések, szelfizés történelmi hősökkel és még sok más merész vállalkozás, s egy parányi románc (legfőbb örömünkre).

Ám a történet itt még koránt sem ér véget. Mi lesz Gwendolyn sorsa? Ki az elfeledett családtag, s mi a célja főhősnőnkkel? Milyen irányt vesz a két fiatal kapcsolata? Csapatunknak fantasztikus híre van az olvasóknak: Kerstin Gier írónő két további kötetének elolvasása után minden kérdésetekre választ fogtok kapni. Izgalmakkal továbbra sem lesztek szűkében, hiszen a mű lenyűgöző példája annak, milyen mesteri módon lehet a fantasztikus és szórakoztató irodalom között szoros kapcsot képezni, méghozzá olyképpen, hogy szerelmi szálak is átfussák a trilógia egészét, sőt sokszor humorral és gúnnyal fűszerezve. Kell ennél több? Természetesen nem. Így minden megvan ebben a regényben, amit egy elszánt olvasó csak remélhet. Kezdődjön a kaland!

Jó szórakozást kíván:

A Művelt Kulturálatlanok csapata

Azért volt jó olvasni, mert mindig kíváncsiak voltunk a soron következő fordulatokra, így alig tudtuk letenni a kezünkből a könyvet. Izgalmas és humoros is volt, melyek az élvezetes könyvek elengedhetetlen kellékei.
Lennék a regényben főhős, mert bátor és harcos jellemű nő, sőt tud utazni az időben is, tehát összességében nagyszerű karakter. 
Annak ajánlom, aki szeret fantasy regényeket olvasni, s a regény szerelmi szála nem elrettenti a könyv olvasásától, sokkal inkább kíváncsivá teszi. 
Ne olvassa el, aki szerelmi szálak nélküli fantasztikus irodalmi regényt szeretne olvasni. 

Barátság
10
Bátorság
10
Önfeláldozás
6
Műveltség
10
Őszinteség
9
Elgondolkodtató történet
6
Erőszak
4
Izgalom
10
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
9
Szerelem
10
Sírtam rajta
1
Tetszett
10
Varázslatos történet
10