readyA beavató lapot és a fanfictiont készítette: BÁTRAK - A Pokol őrzői - Kaposvár

Ernest Cline: Ready Player One

Writer_19: Mit olvasunk most?
Bluefox: Ready Player One.
Prettyfairy: És eddig milyen?
Bluefox: Retró.
Owlowlowl: És modern.
Bluefox: Tele van a 80'-as évek videójátékaival, zenéivel, filmjeivel, mindennel!
Owlowlowl: 2045-ben játszódik, bizonyos James Halliday megalkotott egy virtuális valóságot, az OASIS-t, lehet benne dolgozni, tanulni, játszani, beszélgetni...
Bluefox: De nem az a lényeg, hogy megalkotta!
Writer_19: Hanem?
Prettyfairy: Hanem?
Bluefox: Hanem hogy ez a bizonyos James Halliday meghal, és a végrendelete szerint az kapja a többmilliárdos vagyonát illetve az OASIS tulajdonjogát, aki megtalálja a Húsvéti Tojását, amit elrejtett ebben a virtuális, rendkívül összeszedett univerzumban, ahol több millió Naprendszer, szektor és bolygó van.
Owlowlowl: Tényleg! Összerak egy csomó rejtvényt a versenyzőknek. Meg kell találniuk a rézkulcsot, ha az megvan, akkor a rézkaput, aztán a jádekulcsot, a jádekaput, végül a gyémántkulcsot és a gyémántkaput. És mindegyiknél lesz valami feladat, küldetés.
Prettyfairy: Hű! Vannak benne gonoszok?
Bluefox: De még milyenek! Két nagy cég van, a GSS, ami az OASIS-t készítette, és az IOI, ami pedig meg akarja szerezni. Nagyon irritálóak!
Writer_19: És a főszereplő? Milyen a főszereplő?
Bluefox: Nekem nem szimpi.
Owlowlowl: Most miért? Én nagyon bírom! Okos, összeszedett, reális...
Bluefox: De önző, meggondolatlan és felelőtlen! Ő a főhős, az isten szerelmére, legyen már olyan, akire felnézhet az ember!
Owlowlowl: Magasra tetted a lécet! A hiperszuper memóriája miatt nem nézel fel rá? Én bármit megadnék, hogy ennyi mindenre emlékezhessek. Egyébként szerintem pont attól jó főhős, mert tökéletes. Gondolj bele, milyen unalmas lenne a könyv, ha segítség és hibázás nélkül rögtön meglelné a Tojást!
Bluefox: Nekem akkor is H a kedvencem.
Prettyfairy: H?
Bluefox: A főszereplő legjobb barátja. Ugyanarra a virtuális bolygóra járnak iskolába, kockavitákat folytatnak Hallidayről a közös chatszobájukban, és a srácról alig lehet tudni valamit. Ennek ellenére sokkal összeszedettebb, mint Wade (a főszereplő).
Writer_19: Lánykarakterek vannak egyáltalán? -_-
Owlowlowl: Juj, ezt imádni fogod: van egy blogger csaj benne, aki szintén keresi a Tojást. A neve Art3mis és Parzival-lal (Wade avatárja) mindvégig versenyeznek (mármint tényleg), miközben segítenek is egymásnak.
Prettyfairy: Mint Naruto és Sasuke! Lance is Keith!
Bluefox: Apropó, van benne Voltron is.
Prettyfairy: Úúú!
Owlowlowl: De a régi. Az eredeti, amiről mintázták a mostanit.
Writer_19: Attól még benne van. Legalább.
Bluefox: Viszont kábé csak ezt az egy animét említik benne, pedig a műfaj amúgy nagy szerepet kap a történetben.
Prettyfairy: Jé, ebből van film is!
Owlowlowl: Várj meg minket!
Bluefox: Meg ne nézzétek nélkülünk!
Writer_19: Megvárunk titeket, de akkor ne legyen az, hogy "a könyvben nem így volt".
Bluefox: Reméljük nem lesz rá szükség. Na megyek, folytatom. Az utolsó résznél tartok, pörögnek az események :D
Bluefox kilépett.

Azért volt jó olvasni, mert egyszerre volt ismerős a modern XXI. századi világ miatt és új a retró játékok, filmek és egyebek miatt. Persze voltak ismerős filmek, animék és zenék. Wade karaktere nem volt sem ízig-vérig rosszfiú, sem a tökéletes Mary Sue férfiváltozata. Hibázott, némelyik döntésével nem értettem egyet, ezért sokkal életszagúbb, realisztikusabb volt.
Lennék a regényben főhős, mert olyan jó lenne csak úgy lenémítani a sértőnek ígérkező megjegyzéseket, egy gombnyomással ignorálni a nekünk nem tetsző dolgokat. Emellett szeretném kipróbálni a benne szereplő játékokat, felfedezni a világot, amiben Halliday élt - egy olyannak, mint én, aki szívesebben született volna 1-2 századdal ezelőtt, ez a könyv egy megvalósult álomra hajazott.
Annak ajánlom, aki szereti a jövőben játszódó történeteket, érdekli a retró korszak, és valami élethűt akar olvasni. Annak ajánlom, aki meglepetésekre, pörgő cselekményszálra vágyik úgy, hogy közben akar kapni egy üzenetet a könyvtől - mert mindegyiknek van, csak meg kell találni. Annak ajánlom, aki még jelen volt a retró korszakban, és most, hogy az elmúlt, vissza szeretne menni, nosztalgiázni szeretne.
Ne olvassa el, aki nem preferálja az antihősöket, a teljes mértékben kiszámíthatatlan történeteket. Ne olvassa el, aki szeret elgondolkodni a cselekményeken, aki detektívesdit játszva ki akarja logikázni némelyik részletet. Ez a könyv nem marad le tőled - vezet.

fFanfiction a Ready Player One című műhöz:

Egy gombnyomás

Mi lett volna, ha Wade elfogadja Sorrento ajánlatát, és az IOI vezetőjévé válik? Mi lett volna, ha egy idő után még maga is elhiszi, hogy amit tesz, az helyes? És mi van, ha ebben a világban már senkiről és semmiről sem tudjuk, hogy kicsoda, micsoda? Mi van, ha az egész világ szemfényvesztések kavalkádja?
A fanfiction IDE kattintva olvasható tovább.

Barátság: 10

Bátorság: 10

Önfeláldozás: 10

Műveltség: 10

Őszinteség: 10

Elgondolkodtató történet: 10

Erőszak: 8

Izgalom: 10

Mindennapi történet: 1

Nevettem rajta: 10

Szerelem: 10

Sírtam rajta: 1

Tetszett: 10

Varázslatos történet: 10