angyalÖNFELÁLDOZÓK - A Fóti Tó Hölgyei - Felsőgöd

Cassandra Clare: Az ​angyal (Pokoli szerkezetek 1.)

Az világ veszélyben... az árnyak mozgolódnak az éj titkos leple alatt. Szerkezetek, melyeket még senki sem látott, ám sorsdöntők lehetnek a gonosszal vívott harcban. Ám Tessa minderről semmit sem tudott. Alvilágiak, árnyvadászok, démonok - nem is sejtette ezek valóságát... egészen mostanáig.

Cassandra Clare ezúttal 1878-ba, London városába viszi el az olvasót egy újabb titkokkal teli utazásra. A Fóti Tó Hölgyei a következőképp ajánlották a művet:

"Egyszerre elegáns és szenvedélyes. Imádom! " (A Szavak Hölgye)

"Steam-punk, árnyvadászok, különös lények… hogy nem kezdtétek el még olvasni? Mondjuk megértem… ha egyszer elkezditek, le sem tudjátok majd tenni! Cassandra egy olyan világba kalauzol el titeket, amiből nem szabadultok. Hagyjátok, hogy magával rántson az árnyvadászok kosztümös verziója, tele pokoli szerkezetekkel. " (A Képzelet Hölgye)

"Az írónő az elején elhinti a szerelem magjait, ami a könyv végére rózsává érik, illetve egy új hajtás jelenik meg, ami ezüstös eleganciával kelti fel a figyelmed a folytatásra." (A Szerelem Hölgye)

"A könyv végigvezet a félelem ösvényén, és míg az elején a saját lelki békéd miatt aggódsz, a végére mindent elfelejtesz, és csak hőseink testi épsége fog számítani." (A Félelem Hölgye)

"Cassandra Clare ismét elragadja az olvasót a valóság mögött megbúvó világba, ahol a vámpírok, vérfarkasok és démonok valósak, s ahol az emberiséget fél-angyal árnyvadászok őrzik. Ez a rejtélyekkel és kalandokkal teli könyv után kétszer is ellenőrzöd a főbejárat zárját, mielőtt a következő részért nyúlnál." (A Kalandok Hölgye)

Azért volt jó olvasni, mert az írónő részletesen kibontotta az elénk táruló világot úgy, hogy mi is teljesen bele tudtuk képzelni magunkat ebbe a nyüzsgő, sötét, izgalmas kalandba.
Lennék a regényben főhős, mert jók benne a pasik. Mármint, izé, persze, jó lenne az árnyvadászok között lenni meg ilyenek… ;)

Annak ajánlom, aki bírja az erős lelki nyomást, és nem retten vissza egy kis - vagy sok - vértől, mert az írónő sokszor nem finomkodik. Meg annak, aki szereti a steam-punkot. Meg az árnyvadászokat. Meg a jó könyveket.
Ne olvassa el, aki nagyon-nagyon korhű fogalmazásmódot és viselkedést vár el, mert itt nem azon van a hangsúly.