PotterA beavató lapot és a fanfictiont készítette: ELFAJZOTTAK - Fangirls - Cegléd

J.K. Rowling - John Tiffany - Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
 

A könyvsorozat, ami fél világot lázba hozta és a sebhelyes homlokú fiú, akinek mindenki ismeri a nevét, 2016-ban ismét visszatért egy újabb kalandra, egy nem hivatalos 8. kötetben, hogy nyolcadszorra is a varázsvilágba repítse az olvasót. Mindegy ugyanolyan mint régen volt, de mégsem...
Most a következő generációra került a sor, hogy bajt keverjen, megoldják a családi vitákat, felfedjék az egykor Sötét Nagyúr egyik legnagyobb titkát, legyőzzék a gonoszt, megmentsék a világot és elvarázsoljanak minket.
 

Azért volt jó olvasni, mert visszaidézte az általános iskolás éveimet, amikor Rowling remekművét először olvastam, és amikor beleszerettem ebbe a világba. Megállás nélkül faltam a köteteket, letehetetlen! Amikor megtudtam hogy kiadják a színdarab szövegkönyvét, mindenképp el akartam olvasni, főleg mert angolul jobban beszélő ismerőseimtől hallottam, hogy igazolja azon teóriámat, hogy a Sötét Nagyúrnak viszonya volt Bellatrixszal. 
Lennék a regényben főhős, ha én dönthetem el, hogy ki lehetek, tekintve hogy több karakter is esélyes lenne az "elátkozott gyermek" címre, mint például Albus Potter, Scorpius Malfoy, Delphi, vagy épp maga Harry Potter. Személy szerint én Delphi bőrébe bújnék a legszívesebben, mert ő a legmenőbb karakter, és őszintén, ki ne akarna párszaszájú lenni, vagy repülni?!
Annak ajánlom, aki olvasta a Harry Potter sorozatot, mert szükség van rá, hogy egyes dolgokat képes legyen megérteni az olvasó. Továbbá fontos, hogy ennek ellenére képes legyen kissé elrugaszkodni Rowling tökéletesen felépített világától, mert sajnos elég sok mindenben eltérés vehető észre, például hajszíneknél, meg néhány helyen kissé zavaros a felépítése is, ami miatt egy nagyobb rajongónak negatív élmény lehet.
Ne olvassa el, aki nem szereti a fantasy könyveket, vagy a Harry Potter sorozatot! Annak sem ajánlom, aki nem kedveli a fanfiction-szerű irományokat.

 

fanfictionFanfiction a Harry Potter és az elátkozott gyermek című könyvhöz

 

-A nevem Delphi, Delphini - suttogom magam elé a sötétségbe, miközben a térdeimet ölelve ülök a kemény kőpadlón. Rodolphus szerint sokat segít az ép elme megőrzésében, ha az ember az emlékeibe kapaszkodik - Huszonhárom éves vagyok. Voldemort nagyúr az apám. Az anyámat Bellatrixnak, a mostohaapámat pedig Rodolphus Lestrangenek hívják. Megpróbáltam megmenteni apámat, de nem jártam sikerrel, cserben hagytam. Csalódást okoztam neki - könnyek szöknek a szemembe, amit azonnal le is törlök. Nem engedhetek meg magamnak olyan gyengeséget, mint a sírás. Lassan kifújom a tüdőmben lévő levegőt. A hideg azkabani légben jól kivehető a foglyok lélegzete...

A fanfiction IDE KATTINTVA olvasható tovább.

Barátság: 10
Bátorság: 8
Önfeláldozás: 9
Műveltség: 5
Őszinteség: 6
Elgondolkodtató történet: 10
Erőszak: 7
Izgalom: 10
Mindennapi történet: 3
Nevettem rajta: 4
Szerelem: 5
Sírtam rajta: 8
Tetszett: 9
Varázslatos történet: 10