ankbBarátságosak. Bátrak. Csoportnélküliek. Elfajzottak. Műveltek. Önfeláldozók. Őszinték. Fiatalok százezreit hódította meg világszerte Veronica Roth A beavatott című trilógiája. Magyarországon pedig közel 300 középiskolás vett részt az említett kötet alapjaira épülő országos olvasásnépszerűsítő programban, A Nagy Könyves Beavatásban.

2017. október 2. és 2018. március 9. között a csapataink összesen 392 könyvet olvastak el és dolgoztak föl az úgynevezett „beavató lapokon”. Minden egyes olvasmányhoz egy-egy kreatív feladat is társult. képregényeket rajzoltak; a könyv hangulatához illő zenei aláfestéseket kerestek; sms-ben, 160 karakterben „üzentek” az olvasmányok szereplőinek. Plakátokkal, szórólapokkal reklámozták a választott kötetet és szlogent találtak ki hozzá; visszajátszottak egy jelenetet fotó formájában; megalkották saját szimulációs játékukat – könyves videótrailert forgattak, sőt, kipróbálhatták azt is, milyen egy író bőrébe bújni, aminek nyomán fanfiction-ök születtek. Az öt hónap alatt összesen 386 kreatív feladat született.

2018. április 14-én Budapesten az Országos Széchényi Könyvtárban tartottuk meg nagyszabású és felejthetetlen eredményhirdetésünket!

Köszönjük A Nagy Könyves Beavatás fiataljainak, hogy részt vettek játékunkban! Minden csoportunknak gratulálunk!

1

                                1. helyen végzett: Reader witches – Kecskemét
 

2

                                 2. helyen végzett: Mester hármas – Szolnok
 

3

                                 3. helyen végzett: A Fóti Tó Hölgyei – Felsőgöd


Legjobb könyvajánló Különdíjat kapta:

ágó

                                 Ágói könyvdílerek – Jászágó

"Egy erkély. Egy gitár. Egy dallam. Egy szerelmi vihar. És persze egy különleges fiú, aki mindezt előidézte." - részlet Colleen Hoover: Egy nap talán c. könyvajánlóból.
Teljes egészében elolvasható IDE kattintva.
 

eger

                                                               Gonosznyusz – Eger

"Egy zajjal teli világban nyomasztó dolog a csönd. Todd Hewitt viszont rátalál, és ezért menekülnie kell. Menekülnie, mert egész életében hazudtak neki egy titkok nélküli világban." - részlet Patrick Ness: Kés a zajban c. könyvajánlóból.
Teljes egészében elolvasható IDE kattintva.

Legkreatívabb feladat Különdíjat kapta:

sastra

                                 Sastra mustra – Érd
Cassandra Clare: Az angyal c. kötetéhez készült képregény megtekinthető IDE kattintva.
 

fóti

                                 A Fóti Tó Hölgyei – Felsőgöd
Kiera Cass: A párválasztó c. kötetéhez készült szimulációs játék megtekinthető IDE kattintva.

Köszönjük a támogatást:

logók