mindenA beavató lapot és a kalligramot készítette: BARÁTSÁGOSAK - black-morale - Sátoraljaújhely

Nicola Yoon: Minden, ​minden

 Egy kisgyerek szájából sokszor halljuk azt a szót, hogy sokat. Gondolhat arra, hogy sok csokit szeretne enni, vagy sok kólát szeretne inni, mert éppen megengedik neki a szülei. Sokat szeretne játszani, vagy sokáig szeretne mesét nézni. Mialatt felnő, ez a szó átértelmeződik benne és mást fog érteni rajta. A mindent.

Madeline nem hétköznapi lány. Súlyos betegsége miatt szó szerint egy burokban kell élnie. Édesanyja mindent megtesz, hogy ne veszítse el kislányát, aki számára a családot jelenti. Amit nem ismerünk, az nem hiányzik, éppen ezért nem annyira hiányolja a külvilágot Maddy. Amit nem tapasztalt, azután nem sóvároghat. Tanul, rengeteget olvas és Tumblr-re könyvkritikákat ír. Legjobb barátnője az ápolónője. 18 éves és azt hiszi, hogy ez örökké így marad. A szomszéd beköltözése viszont megteremti számára az új élet reményét. Ollyval egyre többet beszél, sőt, még találkozni is sikerül nekik, de ez súlyos következményekkel fog járni. A kuglófok megmentése és a humuhumunukunukuapua'a halak meglesése közben megnyílik Maddy előtt a világ és rájön, hogy Ollyval a minden nem elég neki. Vajon a szerelem legyőzi-e a korlátokat, és a lánynak elérhetővé válik-e a minden minden?

Olyan hatással lesz ez a könyv az olvasóra, mint Maddyre A kis herceg. Mindig máshogy fogja számára bemutatni a mindent.

A Minden minden c. kötethez készült kalligram megtekinthető IDE kattintva.

Barátság: 10
Bátorság: 10
Önfeláldozás: 10
Műveltség: 10
Őszinteség: 5
Elgondolkodtató történet: 10
Erőszak: 1
Izgalom: 10
Mindennapi történet: 3
Nevettem rajta: 4
Szerelem: 10
Sírtam rajta: 10
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 5