13 percA beavató lapot és a kalligramot készítette: BÁTRAK - könyvtolvajok - Sátoraljaújhely

Sarah Pinborough: 13 PERC


 

 Natasha nem volt mindig ilyen! - gondolná Becca, ha kívülről látná magukat. - Ő nem egy pszichopata, valami történt vele.

      Rebecca Crisp az a fajta lány, aki próbálja elengedni a múltat, de valahogy mindig visszatér a rég történt eseményekre. Legfőképpen arra, hogy Natasha Howland milyen egy szemétláda. És, hogy mennyire az, a barátságukban az ő helyét átvevő Jenny is. Hayley pedig szíves örömest engedte ezt az egészet. Csakhogy mi igaz ebből a felszínes látszatból?

Az írónő egy teljesen hétköznapi iskolai életből és közösségből merítve hozott napvilágra egy olyan könyvet, amely minden olvasót váratlan izgalommal tölt el. A történetben megtalálható a kirekesztés, a merénylet és a bosszúállás érzékeltetése, egy elképesztően őrült és elvetemült ötlettel, melyet a cselekmény úgy magába rejt, hogy csak a legvégén jövünk rá minderre. De az továbbra is rejtély, hogy ki, vagy kik agyában szövődnek az akár végzetes kimenetelű tervek.

Natasha, a tizenhét éves gimnazista lány, egy éjjelen váratlanul kiszökik a szobája ablakán, hogy egy jól ismert tisztáson kössön ki. Csak egy a baj: nem megy haza.

A kórházban tájékoztatják őt, a saját magával történt eseményekről, miszerint egy bizonyos Mr. McMahon húzta ki őt a tisztás melletti jeges folyóból, épp mikor a szervezete feladta.

- ,,Micsoda sablonos dolog." - gondolta a férfi a lány kihűlt, kékes bőrére nézve. - ,,Én vagyok a kora reggeli kutyasétáltató, aki rátalál egy holttestre.”

Natasha hivatalosan is meghalt. Tizenhárom percig.

      Sarah Pinborough ezzel a fantasztikus könyvvel világítja rá az olvasót az igazi, nagybetűs életre, melyben bemutatja milyen veszélyes is tud lenni. És egy biztos:

Ha egyszer a kezedbe veszed, garantáltan több idő lesz letenni, mint Tizenhárom perc.

A 13 PERC c. kötethez készült kalligram megtekinthető IDE KATTINTVA.

 

Barátság: 2

Bátorság: 7

Önfeláldozás: 3

Műveltség: 5

Őszinteség: 6

Elgondolkodtató történet: 9

Erőszak: 7

Izgalom: 9

Mindennapi történet: 1

Nevettem rajta: 1

Szerelem: 6

Sírtam rajta: 5

Tetszett: 9

Varázslatos történet: 7