négyesA visszajátszott jelenetet és a beavató lapot készítette: ELFAJZOTTAK - Ninja Cats - Eger

Veronica Roth: Négyes


Minket Négyes félelmei ragadtak meg, ezt igyekeztünk vegyes technikával, a rajzok és a fotó kombinációjával megjeleníteni.
A modellünkre ráfestettük a filmből ismert Négyes tetoválásait, majd egy fekete vászon előtt képeket készítettünk róla. 
A félelmeket papírra megrajzoltuk, majd ezeknek a szkennelése után szerkesztettük őket össze.

A folyamatról készült timelapse-t a következő linken lehet megtekinteni:
https://www.youtube.com/watch?v=IH9ZKCFXEEE&t=4s
négyes

Figyelmeztetés: A kritika spoilereket tartalmaz!

Négyes. Neve először mindenkiben kérdéseket vetett fel, azonban nem ezzel lopta be magát az olvasók szívébe. Egy határozott, bátor és egy igazából rendkívül érzelmes karakterről beszélünk.

Veronica Roth Négyes című, több novellát tartalmazó kötete tökéletes kiegészítése A beavatott trilógiának, és újszerű élmény a kedvelt karakterünk szemszögéből megismerni az eseményeket. Ez a novelláskötet csak úgy élvezhető igazán, ha az olvasó ismeri és szereti az eredeti könyveket, tisztában van Négyes jövőjével és akkori személyiségével. Bár már Négyes eddig is narrált történéseket a Hűségesben, itt mégis más a helyzet, ugyanis sok novellában a karakter még fiatalabb és más gondolkodású.

Négyes a trilógia során mindenki szívéhez hozzánőtt, így nagyon érdekes volt megismerni a múltját, ahol még az Önfeláldozók csoportjához tartozott. Ekkor még bizonytalan volt a döntéseiben és önmagában, hiszen egy elnyomó, bántalmazó apa mellett kellett felnőnie. A trilógiából már tudhattuk, hogy melyik csoportot választja a Választási Ünnepségen, mégis izgalmas volt végigolvasni a belső vívódásait.

Aki szerette Tris és Négyes párosát, imádni fogja az utolsó 3 novellát, ahol a lány karaktere is megjelenik, és a már ismert történeteket olvashatjuk Tobias szemszögéből, ami egyfajta jóleső nosztalgiázást is ébreszt az olvasóban.

Felerősödtek az érzéseim az eddig kevésbé ismert szereplőket illetően, például Eric vagy Amar esetében. Ellenszenvem tovább erősödött Marcus Eaton iránt, ahogy verte a fiát, és személy szerint Evelynt se tudtam megkedvelni, ahogy befolyásolni akarta Négyest. Nem tudtam egyetérteni azzal, ahogy otthagyta a kisfiát egy bántalmazó apával.

Sok novella izgalmas és érdekfeszítő volt. Például amikor a felavatottak próbái folytak. Viszont a könyv olvasása során előfordult párszor, hogy kicsit leültek az események, például Tobias anyukája feltűnésekor. Beszélgetéseik, találkozásaik nem igazán hoztak lázba.

Összességében egy élvezhető könyvről beszélünk, ami kifejezetten A beavatott könyvsorozat rajongóinak készült, így ha valaki szereti a szériát, ezt a könyvet is izgalommal fogja végigolvasni.

Barátság: 5
Bátorság: 9
Önfeláldozás: 4
Műveltség: 3
Őszinteség: 6
Elgondolkodtató történet: 5
Erőszak: 7
Izgalom: 8
Mindennapi történet: 3
Nevettem rajta: 2
Szerelem: 7
Sírtam rajta: 1
Tetszett: 7
Varázslatos történet: 5