Forduló
4
Barátság
9
Bátorság
7
Önfeláldozás
7
Műveltség
10
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
2
Izgalom
8
Mindennapi történet
5
Nevettem rajta
7
Szerelem
10
Sírtam rajta
2
Tetszett
8
Varázslatos történet
2
Írj irodalmi kritikát a választott kötethez!

Hitvány Rómeó. A könyv, ami már egy ideje ott porosodott a polcomon, és most a játék alkalmával végre lehetőségem nyílt elolvasni.
Leisa Rayven megdöbbentőn erős karaktereket alkotott, ebben a könyvben. Szenvedélyes és szórakoztató volt a történet, tele megrázó eseményekkel, melyek az olvasó szívébe martak.

„Néha az emberek nem csak azért húznak fel falakat maguk körül, hogy kívül tartsanak másokat, hanem hogy lássák, ki törődik velük annyira, hogy ledöntse azokat.

Ez az idézet, tökéletesen jellemezi ezt a könyvet. A mély érzelmekkel átszőtt mű, a színház világán keresztül mutat be egy modern Rómeó és Júlia feldolgozást.
A story a jelenben és a múltban játszódik, ami elsőre zavaró volt, de idővel az olvasó hozzá tudott szokni az időbeli ugrásokhoz. Ethan és Cassie egy olyan páros volt, akik egyszerre voltak olyan erősek, mint Shakespeare fiatal szerelmesei és éppen olyan ostobák. Fájdalmas volt azt látni, hogy a mostanra felnőtté vált szereplőink gyerekes és meggondolatlan döntéseket hoztak a múltban, amivel sok fölösleges fájdalmat okoztak egymásnak.
 fiatal Ethan rengeteg nehézségen ment keresztül, ami alapjaiban változtatta meg a személyiségét. Mindez viszont nem mentség bunkó és meggondolatlan viselkedésére, melyet a külvilág felé mutatott. A múltbeli és a mostani énje közt hatalmas a kontraszt, pozitív értelemben. Számos megpróbáltatás után találkozik A Lánnyal. A Lánnyal, aki mindet megváltoztat és felrúgja a szabályait.
Cassie nem ismer lehetetlent, elhatározta, hogy színésznő lesz, még ha ehhez össze is kell törnie a szívét. Habár a női főhős egy pozitív szereplő volt, az évek alatt mégis negatív irányba fejlődött.

A könyv felépítése igényes, habár hagy némi kivetni valót maga után. A színházi próbák, már túlontúl sok pornográf tartalommal bírtak. Megdöbbentő volt, hogy az oktató mennyire biztatja a diákokat, arra, hogy minél több erotikát vigyenek a színdarabba. Nem értek a színészethez, de ami sok az sok! Ez a momentum lényegesen sokat vont le a mű értékéből. Vagy csak én vagyok az, aki még nem látott pornó színházat?
Viszont ettől függetlenül megbocsátunk az írónőnek. Az alkotó első műve, mely igaz, hogy rögtön berobbant a köztudatba, de jobban is megírhatta volna. Összességében egy jó könyv volt, melynek címe tökéletesen kifejezi, hogy milyen is volt Ethan és Cassie szerelme, akár csak Rómeó és Júliáé; szenvedélyes, fájdalmas és pont olyan veszélyes.

 

Bye: Így jártunk a könyvekkel