Forduló
4

Van e Isten? Létezik e Gonosz? Megvan e írva vajon a sorsunk vagy a cselekedeteink irányítanak?Ezek mind olyan kérdések, melyeken mindenki elgondolkodik néha.

On Sai a Scar c. könyvében ezekkel az alapkérdésekkel foglalkozik. Ezt mind négy teljesen külödnböző karakter szemszögéből, akiknek tudtuk ellenére az emberiségben sorsfordító szerepük van.

Scar, aki egy olyan bolygóról származik, ahol mindenki keresztény, de egy vallásháború után minden hívőt veszélyesnek tartanak, így bujkálniuk kell, különben megnyúzzák vagy agyonlövik őket. Scar navigátor akar lenni és szerencséjére egy hajóra kerül, ahol kadétra van szükség. Ott ismerkedik meg Donnal, a renegát mentállal, aki kivonult a mentáltársadalomból. A mentálok képesek a gondolatolvasásra és alakítani tudják az anyagot, céluk az emberek segítése. Don fel is figyel Scarra, mert nem tud olvasni a gondolataiban.

A mentáltanács tagja Lucy, aki megszállotja a tökéletességnek és a szimmetriának. Ő és Don teljesen ellentétesen fogják fel a mentáltársadalmat.

A 4. kulcsfontosságú szereplő Artúr, Scar szerelme. A lány eltűnése után elveszti hitét és elhagyja a bolygót. Majd keresztény csempésszé, kalózzá válik. Utazásai során megismeri a rideg valóságot.

A történet során minden cselekvés összefügg, a társadalom gondolkodása megváltozik.

Érdekes témákat, vallási és társadalmi kérdékeset vet fel. De ezek mellett még nem mindennapi szerelmi szál is megjelenik a történetben és nem is egy, hanem rögtön kettő.

De a legfőbb, hogy a mi kezünkben van e az irányítás vagy van e egy fönti erősebb kéz, aki ha akar belenyúl a sorsunkba?

Barátság
6
Bátorság
10
Önfeláldozás
5
Műveltség
5
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
8
Izgalom
10
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
4
Szerelem
9
Sírtam rajta
1
Tetszett
10
Varázslatos történet
2