Forduló
4

             Az én életem megállt, amikor Anya meghalt. Egy évvel később bekérettek az igazgatói irodába. És mégis miért?  Azért, hogy indítsam újra ezt az álló óriáskereket és menjek el az IOV-ra közismertebb nevén Iskolák Országos Versenyére, amit mindenki ismer és imád? Na persze, gondoltam.                                     Ezek után mégis felül a csapattársaival: Zsombival, Bernadettel, Lórival és persze Titanilla tanárnővel a Bükkbe tartó buszra. A verseny helyszínére való bejutással kezdődött a megmérettetések sora. Az erdőben lévő táborhelyen, ahol nem volt Wi-Fi, de voltak vaddisznók és csodaszarvasbogarak, mindent megtettek: bicikliztek, kúsztak, másztak és még le is sérültek, hogy a Szirtes-csapat legyen a nyertes.
A szabadidejüket a medence partján, vagy a sportpályán tudták múlatni, ahol szerelem és életre szóló barátságok kötődtek.
             Vajon Hanna képes lesz helyt állni a verseny magával ragadó forgatagával vagy fel kell adnia? Vajon ő is talál barátokat és szerelmet vagy ebből csak a versenytársainak jut?

Barátság
10
Bátorság
10
Önfeláldozás
9
Műveltség
10
Őszinteség
7
Elgondolkodtató történet
3
Erőszak
4
Izgalom
10
Mindennapi történet
5
Nevettem rajta
10
Szerelem
5
Sírtam rajta
2
Tetszett
10
Varázslatos történet
8