Forduló
4
Barátság
4
Bátorság
8
Önfeláldozás
4
Műveltség
1
Őszinteség
1
Elgondolkodtató történet
5
Erőszak
7
Izgalom
8
Mindennapi történet
6
Nevettem rajta
4
Szerelem
4
Sírtam rajta
1
Tetszett
7
Varázslatos történet
5
Írj irodalmi kritikát a választott kötethez!

Erin Watt Papírhercegnője első olvasásra belopta magát a szívünkbe és a csapatnevünket is a Royal család inspirálta. Azonban a könyv kritikus szemmel való kielemzése után számos erkölcsi kivetnivalót találtunk benne, melyek mégsem szolgálhatnak jó példaként. 

A történet napjaink Amerikájában játszódik, melyben a 21. század romlott hangulata és a „pénzért bármit megteszek” viselkedés is felerősödik. Ez kifejezetten igaz az elit magániskolára ahova Royal-ék járnak, ahol apuci bankszámlájának nullás végződése határozza meg az iskolai hierarchiát, a népszerűséget. Nincs olyan szabályszegés, iskolai verekedés, melyre nem lenne válasz egy kis extra „támogatás”.

Nyelvezete nem visszafogott, sem trágárságtól mentes, azonban ez nincs eltúlozva, pont annyi amennyit a történet megkövetel és reálisabbá teszi az eseményeket. Laza nyelvezete miatt egy délutáni olvasmánynak teljesen alkalmas. Egyes részek olvasása közben egy teljesen sötét, sikátori hangulat telepszik az olvasóra, hiszen a történet nem nélkülözi a drogokat, verekedést, sztriptízbárokat sem. Ugyanakkor némely jelenetek szívmelengetőek, teljesen a hamis idill látszatát keltik, mint amikor minden rendben van, azonban a történet ismeretében pontosan tudjuk, hogy a tragédiák okozta elfojtás feszültséget kelt a szereplők közötti kapcsolatokban.

Egy ilyen tragédia okozta következménnyel kezdődik a történet. A főszereplő lány, az akkor  mindössze 17 éves Ella Harper elveszítette súlyosan beteg édesanyját és kénytelen volt a saját lábára állni. A lány céltudatossága példaértékű, ő az események ellenére is tanulni akart és befejezni az iskolát, hogy ne jusson az anyja sorsára, aki aktuális partnereiből élt meg. Bár talpraesett, önálló lányról van szó, azonban gondolkodásban még nem felnőtt, nem jó döntéseket hozott, ám ez nem is maradhat szó nélkül. Ez kissé ellentmondásos is, hiszen ha nem akar arra a sorsra jutni, miért hamis személyivel táncol egy bárban pénzkeresés céljából. A cél érdekében mégsem róhatjuk ezt fel neki, hiszen a számlákat be kell fizetni. A jövőbeni gyámja ezekután felkeresi „munkahelyén” és magával viszi, hiszen kiskorú nem élhet egyedül. A módszere azonban teljesen kiakasztó. A jelenet mikor Callum, a leendő gyám öltáncot kér tőle, hogy végre beszélhessen vele, mert a lány előtte nem volt hajlandó tudomást venni róla, minden biztosítékot kicsapott nálunk. Mégis hogyan kényszerítheti ilyenre? Aztán meg fogja magát, a vállára kapja és elviszi mindenki szeme láttára. Egy nyilvános bárban voltak, emberekkel, biztonságiakkal körülvéve és senki nem állította meg, ezért is abszurd ez a jelenet. Talán van az emberekben annyi jóság és segítőkészség, hogy ilyen ne történhessen meg. 
Miután Callum magával vitte őt, Ella egy teljesen más világba csöppent bele, ahol tényleg minden a pénzről szól, és ahol megismerkedik a természetesen szörnyen szexy Royal fivérekkel, hiszen a gazdag fiúknak mindig ellenállhatatlanok! Kezdettől fogva ki nem állhatják Ellát, mert úgy gondolják, csakis a pénzük érdekli őt, és próbálják megakadályozni, hogy a gimiben közülük valónak számítson.

Ellát abban az iskolában és otthon is sok bántás éri, azonban ez legfőképp a fivérek és apjuk viszonyának tudható be. A fiúk haragszanak az apjukra, őt okolják az anyjuk haláláért, viszont eközben saját magukat is. Démonjaikkal mindannyian különböző módon igyekszenek megbirkózni. Nem is tudtuk eldönteni ki választotta a legrombolóbb módot. Callum, az apa egy sokkal fiatalabb nővel kavar, mert nem tudja feldolgozni felesége halálát, ráadásul nem is törődik a fiaival, hagyja őket az önpusztítás ösvényére lépni, igaz a látszatot igyekszik fenntartani. A legidősebb fiú összefeküdt Ella apjának az özvegyével, aki később zsarolja őt. Emiatt véget vet kapcsolatának és érzelmileg nyomorult lesz. De ezt a „tulajdonságot” Reed is örökli, aki apja barátnőjével kavar. A szerencsejáték függő Eastont sem hagyhatjuk ki a körből, aki bátyjával együtt folyamatosan verekedésekre jár, meccsekre fogad. Az ikrek pedig osztoznak a barátnőjükön. Ilyen lenne egy gazadag család? A fiúk természetéből is adódóan a könyv teljesen szókimondó, nem hagy semmit a „virág nyelvre”. Kamasz fiúk lévén a könyvből az erotikus szál sem maradhat ki, ami azonban összekavarja a kapcsolatokat. Reed és Ella között már az első találkozásuktól ott volt a szikra, de persze nekik mindent meg kellett tenniük ez ellen. Kínozták, heccelték, kiakasztották egymást. Viszont, hogy a történet még bonyolultabb legyen miközben igyekezett érzéseit elfojtani és Eastonnal kereste a közös hangot, holott mindketten tudták, hogy ez nem helyes. Ebből érződik még helyenként komolytalan gondolkodása és az anyja mutatta helytelen példák követése.

Ki kell emelni, a vége okozta csattanót a történetben, ugyanis Callum barátnőjére és Reedre Ella nyit rá, szemmel láthatóan egymásba voltak gabalyodva. Ella ezek után teljesen érthető okból elmenekül a helyszínről. Az gusztustalan megcsalási jelenettel azonban Erin Watt elérteazo olvasóban, hogy azonnal a következő kötet után nyúljon és le se tegye amíg nem végzett vele. A kötet egy jó nyitása volt a trilógiának. Összességében élvezhető volt és csak az elemzésnél, illetve akkor mikor hangosan megvitattuk a történetet, jöttünk rá hibáira. A valóságban egyes részeket elítélendőnek tartanánk, és örülünk, hogy nem igaz történetet olvastunk Elláékról.