chat

Kedves Csoportok!

Az ötödik forduló kreatív feladata: Chatszoba - Interjú, beszélgetés a kötet egy vagy több szereplőjével chat formában.

Miről is szól a Chatszoba?

A chatszobában egy elképzelt beszélgetést folytathattok vagy a kötet szereplőjével vagy a kötet szerzőjével. A beszélgetés során rá lehet "kérdezni" egy regénybeli helyzetre: mennyire viselték meg a történtek, az események a hőst, hol ronthatta el az életét, mi vitte rossz vágányra, hogyan élte meg a csalódást, az érzelmi sokkot, a jót. Változtatna-e valamelyik döntésén pl. egy szerelmi háromszög során?
Ha a szerzővel történik meg ez a "beszélgetés", akkor rákérdezhettek az írás folyamatára, változtatna-e valamin, mit szól a mai eseményekhez, mit szól ahhoz, hogy ennyien olvassák szeretik a könyvét, esetleg még meg is filmesítették.

A chatbeszélgetés során legalább 5 kérdést tegyetek föl, amelyre érkezzen 5 válasz (persze, lehet többet is kérdezni). Tüntessétek föl a karakter/szerző nevét és a csapatneveteket az alábbi séma szerint:

Gárdonyi Géza elérhető.
Bookaddict elérhető.


Köszönés.
1. kérdés
1. válasz
2. kérdés
2. válasz
.
.
.
5. kérdés
5. válasz
Elköszönés.

Gárdonyi Géza kijelentkezett.
Bookaddict kijelentkezett.


Ahogy az könyves sms kreatív feladatnál, úgy itt is megengedett mindenféle rövidítés, karakterek, smiley-k használata. A chatszobában történő "beszélgetést" fel lehet fogni úgy, mint egy rövid fanfictiont, egy átiratot. Hiszen nyilvánvaló, hogy nem tudjuk, hogy a feltett kérdéseinkre mit válaszolhat egy (nem is létező) könyves karakter vagy épp az a szerző, akitől kilométerek, esetleg nyelvi akadályok is elválasztanak. A ti fantáziátokra bízzuk ezeket a válaszokat is. Foglaljátok bele a válaszba az igazságérzeteteket, a saját véleményeteket, döntéseteket.

Beküldési határideje: február 17., éjfél

Segítségül, inspricáióként mutatunk egy tavalyi könyvajánlót, melyet interjú formájában készített el a szolnoki Mester hármas csapat. IDE kattintva elolvasható.

Jó munkát kívánunk hozzá! :)