szim

Kedves Csoportok!

A hatodik forduló kreatív feladata: szimulációs játék

Mire is gondoltunk?
Veronica Roth A beavatott c. könyvében nagy szerepet játszik a szimulált valóság. Most eljött a Ti időtök! E fordulóban egy nagyon látványos és összetett kreatív feladatban mutathatjátok meg magatokat: elkészíthetitek a saját "szimulációs játékotokat" vagyis videót forgathattok a könyv szabadon választott jelenetéhez vagy magához a teljes könyvhöz, tehát előzetes készülhet. Lehet benne idézet a könyvből, szólhat alatta zene, dobjátok fel képekkel vagy forgassatok saját videófelvételt hozzá! A videó minimum 20 másodperc, maximum 3-3,5 perc lehet (ha már valaki hosszabbat készített, az sem baj!).

A videó szerkesztéséhez legegyszerűbb, ha a Windows Movie Maker programot használjátok, ez elvileg alapból is rajta van a Windows operációs rendszerrel futó gépeken. Persze más programmal is készülhet a kreatív feladat!

Hogyan tudjátok feltölteni a 6. forduló kreatív feladatát?

Az elkészült szimulációs játékot A Nagy Könyves Beavatás Youtube csatornájára tölthetitek föl! A Youtube csatornát gmail postafiókhoz kapcsoltuk, az ehhez szükséges felhasználónevet és jelszót e-mailben elküldtük!
- A gmail postafiókba történő bejelentkezés során a jobb sarokban válasszátok a Google-alkalmazások (sok pici négyzet) lehetőséget, itt pedig a Youtube-ot.
- Ha szükséges jelentkezzetek be A Nagy Könyves Beavatás néven, ezen folytassátok, majd a jobb felső sarokban kattintsatok a felfelé mutató nyílra, a Feltöltés gombra, és tallózással válasszátok ki az elkészült szimulációs játékot!
- A videó neve legyen a csoportotok neve, majd a választott csapat neve és a könyv címe, amihez a szimulációs játék készült (pl. BÁTRAK – Könyvbarátok: Alkonyat). A Leírás mezőbe belinkelhetitek a videóban használt zene(k) Youtube linkjét.
- A videó nyilvános legyen, végül kattintsatok a Közzététel gombra!

Ezután a szimulációs játékot küldjétek be a weboldalra történő bejelentkezés után.
- Kérünk Benneteket, hogy az első mezőbe írjátok bele a könyv szerzőjét és a könyv címét,
- ezután linkeljétek be a korábban videó Youtube URL elérhetőségét!
- Végül a 'Leírás' mezőben röviden (1-2 mondatban) írjátok le a gondolataitokat az elkészült szimulációs játékról!

Majd kattintsatok a Mentés és publikálás gombra és KÉSZ! :)

FIGYELEM! Az elkészült trailert saját Youtube csatornára is feltölthetitek, illetve ha bizonytalanok vagytok a feltöltésben, kérjük, hogy e-mailben továbbítsátok nekünk a videót (mp4 vagy avi formátumban célszerű), mi ezután feltöltjük a csatornára, és visszaküldjük az elkészült Youtube linket, de a weboldalunkra már nektek szükséges feltölteni, hiszen a zsűri itt pontoz, belépni a fiókotokba pedig mi nem tudunk!

FIGYELEM! Amennyiben nem saját videófelvételből, zenéből dolgoztok, ne felejtsétek feltüntetni a forrásokat, hivatkozásokat! Ezt a Leírás mezőben felsorolással megtehetitek! Ellenkező esetben a Youtube le fogja némítani/tiltani az elkészült videót! Köszönjük!

Beküldési határidő: március 10., vasárnap éjfél!

Jó munkát kívánunk!