Képregények

Andrzej Sapkowski: Vaják I. - Az utolsó kívánság

Köszönjük szépen mégegyszer az esélyt, hogy haladékot kaphattunk a 3. forduló beküldésére. Nagyon sajnáltuk volna, ha ebből a fantasztikus versenyből kiesünk, hiszen imádjuk a könyveket, a feladatokat és legfőképpen a közös munkát.

A harmadik fordulóban képregényt kellett készítenünk, ami talán az eddigi legnagyobb kihívás volt számunkra. Reméljük azért jól teljesítettünk. A képregény megtervezése után magát a rajzot egy osztálytársunk készítette majd az utómunkákat elosztottuk egymás között.

Jane Austen: Meggyőző érvek

Nagyon szórakoztatónak találtuk ezt a feladatot. 

A regény egy mozgalmas sorsfordító pillanatát választottuk a képregényünk témájának. Sokat segítettek a megvalósításban a szobáinkban rejlő játékok. A fotózás minden pillanata vidám perceket rejtett.

Fredrik Backman- A nagymamám azt üzeni bocs

A képregényünkön azt a jelenetet ábrázoltuk, amikor Alf segít Elsának és a worsnak hazajutni. Mondhatjuk, itt kezdődik el a barátságuk. A worsot egy nagy szőrhalomként rajzoltuk meg, mert bár kapunk valamennyi leírást az állat külsejéről, mi így tudjuk leginkább elképzelni. A háttérben az iszákos háza, a jobb oldalon Alf taxija foglal helyet. Az utólsó két képkocka pedig azt ábrázolja, hogy lesz a wors ,,75%-kal mérgesebb"

Laura Steven: Minden, csak nem oké

A könyvünk egyik, hanem a legfontosabb jelenetét választottuk és adtunk neki színesebb életet. Izzy (főszereplő) életét ez az este változtatta meg.A buli  miatt fogják kizárni egy olyan fontos verseny döntőjéből, ami a karrierje beindítását jelenthette volna,  de ha ez még nem volna elég, Izzy egy igen fontos személyt is elveszít, egyik legjobb barátját. Ráadásul egy olyan témára irányítja rá a figyelmet, amire úgy gondoljuk, hogy  a mai világban, már nagyon oda kell figyelnünk. 

Joss Stirling: Sky

Az általunk választott jelenet fontos Sky és Zed kapcsolata szempontjából, ezért döntöttünk a megrajzolása mellett. Megmutatja, hogy a köztük lévő kötelék még Sky agymosás utáni állapotában is erős, és képes megmenteni őket egy veszélyes helyzetben is. Sky-t manipulálják, utasításokat suttognak neki, bábként akarják felhasználni, de Zed megpillantása után Sky kikerül a hang szorításából. A lány rájön: egymáshoz tartoznak, le sem tagadhatja.

Beth Revis: Across the universe- túl a végtelenen

Meg kell, hogy mondjuk, az elején kicsit tartottunk a képregény megalkotásától. Nem csak azért, mert olyan példákat láttunk, amiktől leesett az állunk, hanem mert a könyv elolvasása után mindhárman összeültünk ötletelni, és egyszerűen nem tudtunk dűlőre jutni abban, hogy melyik jelenetet dolgozzuk fel. Úgy véltük, semmiképpen sem akarunk sok emberábrázolást, inkább másra helyeznénk a hangsúlyt. Viszont nem találtunk egy olyan pillanatot sem az egyébként egyik kedvenccé vált műből, amire azt mondhattuk volna: na ezt jól meg fogjuk tudni csinálni.

Holly Black-A kegyetlen herceg

Egy igen fontos jelenetet ábrázoltunk, mivel az egész történet során Cardan herceg van fölényben Jude-val szemben. Ettől a jelenettől kezdve viszont a főszereplőnk kezébe jut a hatalom. A mostani kreatív feladatnál az egyszerűséget, letisztultságot választottuk, így grafit ceruzával készült a képregényünk.

Laura Steven: Minden, csak nem oké

A könyvünk egyik, hanem a legfontosabb jelenetét választottuk és adtunk neki színesebb életet. Izzy (főszereplő) életét ez az este változtatta meg.A buli  miatt fogják kizárni egy olyan fontos verseny döntőjéből, ami a karrierje beindítását jelenthette volna,  de ha ez még nem volna elég, Izzy egy igen fontos személyt is elveszít, egyik legjobb barátját. Ráadásul egy olyan témára irányítja rá a figyelmet, amire úgy gondoljuk, hogy  a mai világban, már nagyon oda kell figyelnünk. 

Stephanie Garber: Caraval

A képregényünkben a számunkra egyik legmeghatóbb jelenetet ábrázoltuk. A történetben végig az a cél, hogy Scarlet megmenthesse testvére, Tella életét. Sajnos ez nem sikerült, Tella a mélybe vetette magát. Teste teljesen összetört és a halál küszöbén állt. Scarletben felötlött a vér varázsereje, így miközben vérével itatta, teljes szívével a feléledését kívánta.

Sarah A. Denzil - A néma gyermek

Mi A néma gyermek című könyvről készítettünk képregényt, a Pixton nevű oldal segítségével, viszont fizetés nélkül nem lehet megosztani a fájlt, így máshogy oldottuk meg. Annyit fűznénk még hozzá, hogy a programban nem tudtunk terhes nőt választani, viszont a mű második felében, azaz a harmadik képkockától Emma várandós.

Kristin Cashore : A garabonc

-Kat!

-Mi az?

-Elveszettnek látszol. Elfelejtetted,merre van a lakosztályod?

-Próbálom összeszedni magam.

-És ez meddig fog tartani? Szeretném megmutatni néhány új találmányomat!

-Azt mondták, csinosnak kell lennem a vacsoránál.

*Raffin elvigyorodott*

-Hát, akkor az évekig is eltarthat.

*Raffin nevetésben tört ki, mire Katsa leszakított egy gombot az egyik táskájáról, és a herceg felé hajította. Raffin visított, és a földre vetődött, a gomb pedig pontosan ott csapódott a falnak, ahol korábban állt.*

Lewis Caroll : Alice Csodaországban

A 3. forduló kreatív feladata tetszett nekünk eddig a legjobban, mert a csapatunknak egy másik verseny kapcsán már kellett képregényt készítenie. A szünetben összegyűltünk, és ötletelni kezdtünk azon, hogy a választott könyvünk mely jelenetét emeljük ki, és rajzoljuk meg. Végülis a kertészek rózsafestését és a Szívkirálynő érkezését választottuk. A képregényünk 6 kockából áll: az elsőben az látható, ahogyan Alice belép a csodaszép kertbe, és meglátja a pirosra mázolt fehér rózsákat. Meglepettségét az arcán tükröződő kifejezéssel próbáltuk átadni.

Gayle Forman Itt voltam

Valahogy megfogott ez a jelenet és láttam magam előtt a képet. És végül is ez egy döntő rész, hiszen itt tárul fel a sok titok, amit Cody nem tudott barátnőjétől.