A második forduló kreatív feladata: kalligram

K

A második forduló kreatív feladata: kalligram készítése

Mire is gondoltunk?
A kalligram vagy más néven képvers olyan vers, amelyben a betűk, szavak, verssorok vagy versszakok sajátos elrendezésével visszatükrözik a cselekmény egy jellegzetes motívumát kép formában. A választott betűk, szavak pedig utalnak az elolvasott könyvre. Variálhattok a betűstílussal, a betűmérettel és természetesen az elrendezéssel. Ezeket a jellegzetes szavakat kivehetitek, összegyűjthetitek a kötet olvasása során, vagy ha megihlet titeket a cselekmény, rövid verset is írhattok róla (akár egy-két sorban), és ezt jelenítitek meg képileg.
A kalligram készülhet szabad kézzel és számítógépes program segítségével is, de szövegfelhő készítő program NEM használható! Kérjük, hogy az elkészült kalligramot szkennelve vagy kép formátumban (jpg, png) töltsétek föl.

A kalligramot feltölthetitek a weboldalra történő bejelentkezés után a jobb oldalsávban. Kérünk Benneteket, hogy az első mezőbe írjátok be a könyv szerzőjének nevét és a könyv címét, ezután tallózással töltsétek föl a megadott kritériumok alapján a képverset. A rendszer csak egy képet enged feltölteni. Végül a 'Leírás' mezőben röviden (1-2 mondatban) írjátok le, hogyan készítettétek el a képverset, miért abban a szimbólumban rejtettétek el az olvasmány üzenetét stb.

A kreatív feladat feltöltésének határideje: 2019. december 8., vasárnap 23.59

Jó alkotást kívánunk! :)