Majoros Nóra - Pityke és Prém

A második forduló feladata a kalligram készítése volt. A csapat nevében mondhatom a scrapbook közelebb állt hozzánk, de ezzel a is megbirkóztunk. Két csapatban dolgoztunk, az első csapat a lovat készítette s a második a napot és a holdat.

Ló- A ló Éjmélyt és Éjfényt a királzkisasszonyoknak szánt lovakat szimbolizálja, miközben vágtáznak, hiszen a lovak gyorsaságát a történet gyakran kiemeli. Viszont nem csak ezért esett a lóra a választásunk. Éjfény, azaz Govalinda lova az emberi butaság áldozata lett, mint oly sok minden a mi való világunkban, s őszintén meg kell mondanunk majd belehasadt a szívünk, mikor kivégezték. Éjmély, Prillaszári lova, pedig egy olyan értéket képvisel a könyvben, amit nagyon becsültünk, ez az öszinte szeretet s hűség. Ezek miatt választottuk a vágtázó lovat kalligramunk formájának.

Hold, Nap - Talán egyértelmű, hogy a hol Prillaszári, a nap Govalinda szimbóluma, az őket megformáló mondatok, pedig a két lány jellemét s lényegét mutatják. Govalindáé a reményteljes jövőt s Prillaszárié egy, a jelenünkben is követendő utmutatást jelöl.

Kíváncsian várjuk a következő feladatot s köszönjük az első forduló pontjait.

Ági angyalai :)

Kalligram