A hatodik forduló kreatív feladata: szimulációs játék

sz
A videó készítése az egyik legizgalmasabb, leglátványosabb és legösszetettebb feladat lesz. Igazi csapatmunkát igényel.
Az összetettség pedig a feltöltésre is vonatkozik, kicsit komplikáltabb lesz.
 
Mire is gondoltunk?
A beavatottban nagy szerepet játszik a szimulált valóság. Most eljött a Ti időtök! Készítsétek el a saját "szimulációs játékotokat" vagyis videót forgathattok a könyv szabadon választott jelenetéhez vagy magához a teljes könyvhöz, tehát előzetes készülhet. Lehet benne idézet a könyvből, szólhat alatta zene, dobjátok fel képekkel vagy forgassatok saját videófelvételt hozzá! A videó minimum 20 másodperc, maximum 3-3,5 perc lehet (ha már valaki hosszabbat készített, az sem baj!).
 
A videóban szerepelhettek ti, fölkérhettek másokat is. Lehet képeket is beilleszteni, lehet figurákkal, legóval, egyéb más dolgokkal is eljátszani a jelenetet, történetet.
 
Múltkor írtunk egy-két videószerkesztő programot, ezt most újra megismételjük. A movavi ingyenes verzióját meg lehet nézni ITT. És az openshot is egy nyílt hozzáférésű program ITT. Ha rosszak a példák, jelezzetek erről nekünk.
 
A zene kiválasztásánál érdemes instrumentális zenét a videó alá berakni, mert lehet, hogy a Youtube szerzői jogok miatt épp emiatt fogja teljes egészében lenémítani a videót. Ne az utolsó pillanatban derüljön ez ki...
 
Az elkészült videót fel lehet tölteni:
a) saját Youtube csatornára
b) vagy pedig nekünk kell e-mailben elküldeni a következő mail címre: ankb1718@gmail.com
Ebben az esetben mi töltjük föl az ANKB Youtube csatornájára, és egy válaszlevélben legkésőbb másnap elküldjük a videó linkjét. Ezt a linket kell a nagykonyvesbeavatas.hu weboldalra beilleszteni.
 
Amint fönt van a youtube-on a videó (vagy megkaptátok a linket), irány a mi weboldalunk.
A szerző és a könyv címét írjátok az első mezőbe. A Leírás mezőbe néhány mondatban meséljetek a forgatás körülményeiről. Hogyan valósult meg a videó, milyen volt rendezőként, vágóként, esetleg főszereplőként. Végül a trailer linkjét másoljátok be a megfelelő mezőbe, és kattintsatok a Mentés gombra!
 
És ezzel le is zárul a hatodik forduló.

 

A szimulációs játék feltöltésének határideje: március 8., vasárnap éjfél. Azok, akik nekünk küldik el a videót, egy-két nap csúszás belefér, március 8. után is lehetőség lesz a weboldalunkon megosztani a trailert.