Laura Steven - Minden, csak nem oké

Forduló
6. forduló
Írj irodalmi kritikát a választott kötethez!

A könyvben gyönyörűen és teljesen őszintén mutatják be, hogy milyenek is valójában az emberek, előítéletesek, gonoszak , és kegyetlenül ostobák (tisztelet a kivételnek). A fiatal lány , Izzy se elbújni,se elmenekülni nem tudott a problémáktól.

Az emberek érdekes és határokat nem ismerő fantáziája, egy hatalmas botrányba keverte Izzyt. A környezetében lévő ,,emberek" egyetértően elítélték őt, miközben valójában mindenki mást gondol.

Jó néhányan a fiatalok közül a közösségben bezártság érzetünk van, nem lehetünk önmagunk, mert hisszük, hogy úgyis elítélnek. Nem merünk felszólalni, kiállni valami mellett 

Viszont létezik társadalmunkban még néhány réteg, köztük azok az emberek, akik magabiztosan abban a tudatban élnek, hogy ők a világ közepe. Mint egy ördögi körforgás, örökké tart, rossz dolog, de sosem fog megváltozni, így csak annyit teszünk, hogy elfogadjuk. Izzy O'Neill is pont ezt tette, haladt a nagy hullámokkal teli árral, és hitte, hogy ez nem a legrosszabb, és minden rendbe fog jönni. 

Pozitívan gondolok vissza a könyvre, mert tudom, hogy sok mindenkinek felnyitotta a szemét, arról, hogy nem éri meg egymást gúnyolni és nem kiállni mellette. Csapatunk tagjainak megtanította, hogy más szemszögből is meg kell látni a dolgokat.

Egyszóval a könyv, minden, csak nem oké.

 

Barátság
10
Bátorság
8
Önfeláldozás
3
Műveltség
5
Őszinteség
10
Elgondolkodtató történet
4
Erőszak
2
Izgalom
9
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
5
Szerelem
10
Sírtam rajta
1
Tetszett
10
Varázslatos történet
1