John Green: Teknősök Végtelen Sora

Forduló
6. forduló

"Ayala mindig mindent elszúrt, minél jobban idegeskedett, annál inkább. Erkölcsi felsőbbrendűségét annak köszönhette, hogy még sosem éhezett, és állandóan kritizált engem meg Csubit azért, ahogy megteremtettük a megélhetésünket, és észre sem vette, hogy ő is a mi munkánknak köszönheti a napi betevőt és a tetőt a feje fölött. 
Ayala azt motyogta:
-Valami bűzlik.

Kényszercselekvés, de hát neki minden tette az volt."

Aza igazán igyekezett. Nincs semmi különös abban, hogyha az ember aggódik a fél testét alkotó idegen életformák miatt. "Elkaptad, már benned is van, meg fog ölni és kieszi magát belőled." Egy gyors fertőtlenítés megoldja. Talán még egy, a biztonság kedvéért. 

Normális. Vannak barátai. Vagyis jelenleg csak egy, de elválaszthatatlanok. Daisynek hívják és imádja a Star Wars-t.

Aza és Daisy a pénzjutalom reményében nyomozni kezd David Pickett eltűnésének ügyében. De Azának egy másik ügyet is meg kell oldania, mégpedig azt ami a saját fejében zajlik. 

John Green realisztikusan mutatja be, hogy milyen érzés mentális problémákkal küzdeni. Tökéletes arányban osztja el a jó és rossz pillanatokat, egyszerre fut a történetben a főszereplő szerelmi kapcsolata és a nyomozás szála. Barátság, izgalom és érzelmesség, a könyvben minden benne van, ami egy élvezhető történethez szükséges

 

Barátság
9
Bátorság
9
Önfeláldozás
5
Műveltség
8
Őszinteség
10
Elgondolkodtató történet
9
Erőszak
1
Izgalom
10
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
7
Szerelem
7
Sírtam rajta
2
Tetszett
10
Varázslatos történet
1